kanariņš - [entries|archive|friends|userinfo]
helvetica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Jan. 6th, 2012|11:15 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]porcupine
Date:January 6th, 2012 - 11:54 am
(Link)
Kārtējo reizi pārliecinos, ka esmu dzīvojusi galīgi citos padlaikos :D
Mūsu mājas pagalmā bija tiem laikiem moderna pašapkalpošanās veļas mazgātava (70. gadi, ja kas), aprīkota ar draudzīgās vācu tautas ražojuma tehniku (tur bija pat gludināmais rullis, 10 palagu izgludināšana aizņēma labi ja 15 minūtes).
Vispār šito veļas tēmu jāceļ uz komūnu 'laikabedre' ;)
[User Picture]
From:[info]blond
Date:January 6th, 2012 - 12:32 pm
(Link)
kaut kāda zinātniskā fantastika!
From:[info]unpy
Date:January 6th, 2012 - 12:41 pm
(Link)
Izņemot Progresa ielu Imantā, tādas bija vēl kaut kur?:))
[User Picture]
From:[info]pzrk
Date:January 6th, 2012 - 12:55 pm
(Link)
Es kaut ko tādu atceros Ķengaragā, braucām uz turieni aš no Pārdaugavas.
From:[info]divi_g
Date:January 6th, 2012 - 03:44 pm
(Link)
Kurā vietā? Es kkā pat nezinu.
[User Picture]
From:[info]pzrk
Date:January 6th, 2012 - 03:48 pm
(Link)
Varētu būt kaut kur pie Maskavas ielas, kādā iekšpagalmā Daugavas pusē netālu no tagadējā Dienvidu tilta. Diemžēl neatceros precīzāk (un varbūt atceros kļūdaini), tas bija astoņdesmitajos un man pašam mazāk par 10.
[User Picture]
From:[info]pzrk
Date:January 6th, 2012 - 11:10 pm
(Link)
Neņemos spriest, vai tā ir tā pati ēka (jo tiešām neatceros), bet, ja Tu saki, ka tā ir īstā, tad ir ok :)

Tagad iegūglēju, līdz mūsdienām ir saglabājusies pašapkalpošanas veļas mazgātava Maskavas ielā 260 K-1. Bet nezinu, vai tā ir īstā.
[User Picture]
From:[info]barvins
Date:January 7th, 2012 - 05:03 pm
(Link)
Maskavas 260-k1 ir cita vieta.
http://rigaskarte.info/maja/6655f001b60c436bcf94eac2f5715055/

Tur var kaut kādu ar mazgāšanu saistītu reklāmu redzēt, kad brauc garām pa Maskavas ielu, bet neesmu paskatījies, kas tur īsti notiek.
[User Picture]
From:[info]porcupine
Date:January 6th, 2012 - 01:06 pm
(Link)
Maza biju, neredzēju :))
Ja nemaldos, visas mammas draudzenes veļu mazgāja tāpat kā mēs, bet dažādos Rīgas rajonos, neviens nekur nenēsājās apkārt ar veļas maisiem, no tā secinu ka tādu veļas māju Rīgā bija daudz. Veļas katlu vārīšana līdz šim man šķita 50. gadu "strašilki našego gorodka".
From:[info]unpy
Date:January 6th, 2012 - 01:15 pm
(Link)
Sadzīves pakalpojumu biroji, kur pieņēma veļu rūpnieciskai mazgāšanai, bija. Tur vēl speciālus tādus numuriņus vajadzēja šūt pie veļas, lai šo pēc tam identificēt varētu. Pašapkalpošanās veļas mazgātuvi pats gan esmu redzējis tikai Imantā un, pavei, [info]pzrk saka, ka Ķengragā vēl viena tāda esot bijusi. Teikā tādas nebija pilnīgi droši, Purvciemā arī ne, Mežciemā un Juglā, visdrīzākais, ka arī ne, būtu dīvaini, ja ko tādu būtu palaidis garām, kā rezultātā nedaudz tomēr apšaubu šo iestāžu plašo izplatību:))
[User Picture]
From:[info]porcupine
Date:January 6th, 2012 - 01:25 pm
(Link)
Nu es nez, bet pret veļas nodošanu mammai un viņas draudzenēm (superapzinīgas housewives, kādu vairs mūsdienās nav) bija baigie aizspriedumi, to es perfekti atceros. Tur tak varēja sacūkot pa blatu sadabūtos importa komplektus :))
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:January 6th, 2012 - 05:35 pm
(Link)
mūsu ģimenei pret veļas nodošanu ķīmenī vienīgās pretenzijas bija, ka tādas importīgākas mantas mēdza "pazust", kad mučai kkāds mētelis un no čehijas vestās kleitas vairs neizsniedza, kad tā ar savu talōniņu ķīmenē pie letes stāvēja, tad uz turieni nesa tikai gultasveļu, ko tur balināja un stērķelēja nežēlīgi :D
From:[info]tviglis
Date:January 6th, 2012 - 08:47 pm
(Link)
Pašapkalpošanās mazgātuve bija Juglā, šķiet, braucām ar 6. līdz Meža skolai vai Tirzas ielai, un tad tur pie dzelzceļa iekšā bija. Tur man baigi patika, it īpaši skatīties, kā no veļasmašīnām sūknējas ārā un pa padziļinājumiem grīdā aiztek ziepjainais ūdens, un gludināšanas rullis! Tagad, palasot kā pieaugušas sievietes tur ierauj pa laikam rokas, mati ceļas stāvus, iedomājoties, ka to mēs mierīgā neziņā darījām kā mazi sīči (kopā ar vecmāmiņu, bet nu..)
From:[info]kinskis
Date:January 6th, 2012 - 01:32 pm
(Link)
mēs ar brāli pie tās veļas mājas progresa ielā, kamēr māte mazgāja palagus, reiz nolēmām izdarīt labu darbu - nokrāsot mašīnu. stāvēja tur viens žigulis, blakus liela krāsas muca, otu vien nebija, tādēļ ņēmām krūmu zarus. nesanāca pārāk vienmērīgi, turklāt uzradās mašīnas īpašnieks, no kura tad vajadzēja mukt, jo neizskatījās, ka viņš nāk mums novēlēt darba sparu.