Mežiniece K. ([info]hekate) rakstīja,
@ 2022-07-24 09:31:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Viss ģeniālais ir vienkāršs: tēze, antitēze, sintēze.
Es vienkārši meklēju sintēzi starp reliģiju un antireliģiju, starp ticību un zinātni. Un man šķiet, ka es patiešām to esmu atradusi, bet to ir sarežģīti noformulēt un kurš gan man ticēs.
Un es pat neesmu studējusi antropoloģiju, tikai sagramstījusies pa druskai no visa kā. Droši vien mūsdienu filozofi un teologi to visu jau sen zina un par mani vienkārši pasmietos, ka es it kā saviem spēkiem cenšos atklāt to sintēzi, ko citi jau sen ir savilkuši kopā kā 2+2.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


(Anonīms)
2022-07-24 10:22 (saite)
Varbūt vari izskaidrot, kur tieši ir tas baisais it kā nošķīrums starp zinātni un reliģiju? Daudzi būtiski zinātniski atklājumi nāca no reliģiskiem cilvēkiem, un, manuprāt, zinātnes un reliģijas uzdevums kopumā ir viens: pietuvoties lietu iedibinātajai kārtībai. Varētu pat teikt, ka zinātne ar katru jaunu atklājumu dievam piekļūst tuvāk, nekā reliģija, savukārt, reliģija operē ar tām eksistences jomām, kuras nav empīriski verificējamas – cilvēciskās attiecības, cilvēka attiecības pašam ar sevi un savu eksistenci, morāle u.tml.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


(Anonīms)
2022-07-24 12:23 (saite)
Ielogojies, Lāci

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2022-07-24 22:11 (saite)
Diemžēl vai par laimi aizšāvāt garām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]hekate
2022-07-25 01:45 (saite)
Un ja es teiktu,ka reliģija operē ar visām tām pašām jomām, ar kurām zinātne, atšķiras tikai terminoloģija? Protams, traka iedoma.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?