Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

Vasara un dūmi -

May. 2nd, 2020 02:02 pm

"Ambīcija ir izveidot jaunu cilvēku, kura rīcība balstīsies uz augstiem morāliem un ētiskiem principiem. Šo cilvēku mēs noteikti satiksim pēc pandēmijas beigām. Vai esam gatavi? Ieskats cilvēka grūtajā ceļā uz sevi. Ķīnas izgudrojums - ideāla sabiedrība, kuru regulē sociālo punktu sistēma."

Upd. Pirms dažiem gadiem televīzija rādīja Šapiro iestudēto Gunāra Priedes lugu "Sniegotie kalni" par Ķīnas kultūras revolūciju. Ieraksta kvalitāte bija ļoti slikta, bet no iespaida skudriņas tik un tā skrēja pa muguru. Tas, kā Hermanis nonāk pie savu priekšgājēju tēmu turpinājumiem, ir interesanti, tomēr šoreiz būtu ļoti gribējies, lai šī tēma nekad vairs nekļūtu aktuāla.

Tags:

16 comments - Leave a commentPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Comments:

From:[info]formica
Date:May 2nd, 2020 - 04:06 pm
(Link)
Komunistu utis ir saliidushas atpakalj Eiropas kazhokaa un liberaalie kvislingi taas apkalpo.

https://youtu.be/XUgmWVoLg0c
From:[info]gnidrologs
Date:May 2nd, 2020 - 04:22 pm
(Link)
Tiešām? Tāds teksts kaut kur presē? Kur slavē Ķīnas totalitārismu un stukačisma sistēmu?
From:[info]heda
Date:May 2nd, 2020 - 04:53 pm

Re: Et tu, Brute

(Link)
Gan jau tevis minētās utis arī par šo pārmetīs Hermanim netoleranci pret "gaišo un progresīvo" spēku piedāvājumu kopīgai nākotnei ;)
From:[info]kihelkonna
Date:May 2nd, 2020 - 04:32 pm
(Link)
es atkal sitaadu izlasiiju
https://www.socialistworld.net/2020/04/28/coronavirus-is-sweden-turning-vulnerable-patients-away-to-die/

Un veel uzzinaaju, ka zviedru zuliisanos ar statistiku paraadot all case mortality, kas ir loti palielinaajusies.
From:[info]heda
Date:May 2nd, 2020 - 07:04 pm
(Link)
Par zviedru all case mortality te arī raksta, bet ne jau platstraumes mediji, protams.

Bet par rakstu jāsaka, ka, neskatoties uz dīvaino mediju, tēmas apkopojums ir ļoti precīzs.
Vēl tikai varu piebilst, ka pirms apm. nedēļas uz jautājumu, kāpēc no Stokholmas slimnīcām pazuduši gados vecie intensīvās terapijas pacienti, Stokholmas reģiona Veselības direktors atbildi īsti nezināja, bet minēja vienu no iespējamiem iemesliem - reģions paplašinājis savu starpposma aprūpi un tajā nonākot vairāk gados vecāku pacientu, kuri nav piemēroti intensīvai aprūpei. Pārtulkojot no birokrātiskās daiļrunas tas nozīmē, ka ārstēšanas vietā viņiem piedāvā uzglabāšanas pakalpojumus.
From:[info]kihelkonna
Date:May 2nd, 2020 - 08:18 pm
(Link)
From:[info]katzenjammer
Date:May 2nd, 2020 - 09:04 pm
(Link)
Flashback forumā slimnīcās strādājošie raksta, ka večukiņiem piedāvājot tikai morfiju un nomierinošās zāles nāves baiļu apslāpēšanai. :(
From:[info]heda
Date:May 2nd, 2020 - 09:40 pm
(Link)
Vai tu pamanīji to ārstu, kurš rakstīja par to, ka tikai morfija došana ir pat ne paliatīva aprūpe, bet aktīva palīdzība nomirt?
From:[info]katzenjammer
Date:May 2nd, 2020 - 10:04 pm
(Link)
Sevišķi smalki es neizlasīju, tā pārbraucu pēdējām lapām. Bet to atceros, ka morfijs apgrūtinot jau tā apgrūtināto elpošanu. Tad jau tiešām sanāk aktīva palīdzība.
From:[info]starro
Date:May 3rd, 2020 - 12:01 am
(Link)
Atcerējos - tajā Nord-ost teātra šturmēšanā izmantoja iemidzinošo gāzi uz opiātu bāzes, būtībā stipru morfiju. Un visi ķīlnieki nomira no nosmakšanas, jo tas opiāts atslābināja visus muskuļus, to skaitā mēli, kas aizkrita priekšā elpvadam nosprostojot to. Nu un atslāba visi kontrakciju refleksi, kas nodrošina elpošanu
From:[info]formica
Date:May 2nd, 2020 - 09:27 pm
(Link)
WTO nupat slavee zviedru pirmrindniekus, kas veikli tikushi valjaa no geriatrikjiem.

https://youtu.be/3O7NohGRsKI?t=203
From:[info]formica
Date:May 2nd, 2020 - 09:29 pm
(Link)
wHo
From:[info]extranjero
Date:May 3rd, 2020 - 01:07 am
(Link)
Nah, šis avots ir skaidra komunistu propaganda. Nekādu precīzu datu, viss ir uz baumu pamata ar ļoti pārspīlētiem secinājumiem. Ja agrāk 30% vajadzēja ICU, un tagad tikai 10%, tad varbūt nenozīmē, ka tagad 2 no 3 nesaņem ICU. Varbūt vienkārši tagad vairāk diagnosticē tos, kam slimība ir vieglākā stadijā.

Un vienmēr var piemeklēt valstis, kurā slimība ir mazāk izplatīta, bet skaidrs, ka tas tiek darīts, lai liktu Zviedrijai izskatīties sliktāk. Un attiecīgi var salīdzināt ar valstīm, kurās ir sliktāk nekā Zviedrijā, bet kurās bija stingra karantīna, lai liktu Zviedrijai izskaitīties labāk.

Ir viena lieta, ko šī avīze vispār nerunā – lielākā mirstība Zviedrijā ir tieši starp imigrantiem, kas dzīvo lielākās kopienās nekā caurmēra vientuļnieki zviedri. Tāpat arī veco ļaužu aprūpes namos bieži strādā imigranti, kas pat zviedriski īsti labi nerunā un droši vien pat nesaprot visus brīdinājumus par koronavīrusu. Tas gan ir pārmetums zviedriem, kāpēc viņi to ir pieļāvuši ar imigrantiem, bet tāda nu ir viņu situāciju, kas, iespējams, nav tik liela kaimiņvalstīs.

Par pēdējo pieminēto "padomju vakcīnu" pret polio arī ir tikai mēģinājums no mušas izpūst ziloni. Dīvaini, kāpēc tas vispār šeit ir pieminēts, bet laikam jau raksts ir tik vājš, kā jāķeras pie pēdējā salmiņa.

Ar polio vakcīnām ir tā, ka to ir divu veidu: viena ir dzīvā novājinātā, kuru izstrādāja kopīgi ASV un PSRS. Tā tiek ievadīta caur muti kā viens piliens, kas ir ļoti vienkārši – nevajag nekādas injekcijas. Tāpēc tā ir populāra valstīs ir sliktāku medicīnisko sistēmu. Mīnuss ir tāds, ka vakcīna jāglabā ledusskapī, un novājinātajam vīrusam retos gadījumos var rasties mutācijas, un risks, ka imunitātes vietā bērns var saķert šo slimību.

Šī iemesla dēļ daudzās valstīs izmanto otra tipa – nedzīvo vakcīnu. Tā ir pilnīgi droša, bet tā tiek ievadīta injekcijas veidā un vajadzīgas vairākas vakcinācijas reizes. Lielāks čakars, lai gan tagad dod kopā ar citām vakcīnām, tāpēc nav tik būtiski. Galu galā nav lielas atšķirības, kuru vakcīnas veidu izmantot.