Hashz ([info]hashtreck) rakstīja,
@ 2009-10-21 22:45:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Mūzika:genf - aachen-brussel

Tumšajā laikā uz neapgaismotā veloceliņa skrējējus mana pat biežāk nekā velobraucējus. Garām traucas vilcieni un pār galvu nosēsties laižas lidmašīnas, nekas netraucē un ir interesanti. Šovakar 22 km uz anaerobā sliekšņa pieveicu 1:50:42. Būtu megakruta, ja aizparīt Siguldas kalnos uz aerobā sliekšņa izdotos to pašu distanci veikt tādā pat laikā, bet manīs manīs, cik stāvas un dubļainas būs nogāzes un kādi būs šķēršļi (ja tādi būs(ļoti ceru)).



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]dialogs
2009-10-21 23:11 (saite)
nuuu beiiidz:)
un es domāju tādu nepilnu trijstundīti un es te nejokoju:))

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]hashtreck
2009-10-22 00:49 (saite)
Ja jau chilloutā taisies jozt, tad jau Tev moš vajadzēja tos 44 vai 55 izvēlēties. :)) Baigi smukās medaļas šiem izkaltas, kā lasīju.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dialogs
2009-10-22 10:09 (saite)
nu pag. gad. tikt pēdējā kalnā man nemaz nelikās baigais baudas skrējiens:) tie bij grūti soļi es teikšu:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]chirkainais
2009-10-21 23:29 (saite)
zinu to vārdu nozīmi, bet neizprotu jēgu - kā var trenēties bez skābekļa?
Enīvej, mans pag.gada rez-2:08, ja šogad izdosies to saglabāt, būšu lepns.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]hashtreck
2009-10-22 00:47 (saite)
Skābeklis šķeļ taukus un ražo enerģiju (sevišķi pie mazām ilgstošām slodzēm), taču process ir lēns - asinis riņķo un apgādā muskuļus ar skābekli. Kad slodze kļūst gana augsta (tiek sasniegts aerobais slieksnis), asinsrites process vairs nespēj nodrošināt pietiekoši ātru tauku šķelšanu, tāpēc enerģija pēc šī brīža tiek producēta pa tiešo muskuļaudos, šķeļot mitohondrijus. Tas ir tā saucamais glikolīzes process, kad muskuļos uzkrājas laktāts (pienskābe). Ilgstoši gan šādā režīmā slodzi neuzturēsi (piemēram, sprints), savukārt, tad, kad arī ogļhidrātu rezerves ir cauri, tad ir pavisam cauri un iestājas lūziens. Trenēties bez skābekļā varētu nozīmēt tempo run vai intervālu treniņu. Pārāk daudz tādus treniņus nevajag, bet šad un tad var. Ja izturības bāze ir laba, tad efektu jūt.;)

Trase gan diezgan atšķirīga, bet nemācēšu salīdzināt vai vieglāka vai grūtāka, salīdzinot ar citiem gadiem. Tā jau cipars 2:08 bez kādas vainas, go for it!;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]observer
2009-10-22 08:17 (saite)
Trase ir gan vieglāka gan grūtāka.
Pirms pāris nedēļām izskrēju abus apļus - veco un jauno. Šogad nav jāskrien pa stāviem slaloma kalniem augšā.Izņemot pirmo posmu no starta - nelieši startu lejā nolikuši, bet tas nav pārāk stāvs:), pārējie kāpumi pa trepītēm.

Savukārt grūtāka, jo pagājušgad bija 4 pilni kāpumi aplī, šogad ir iemānīts vēl viens puskāpums klāt, un protams, vēl pirmā apļa sākumā iedotais slaloma kalns...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hashtreck
2009-10-22 09:31 (saite)
Paldies ar info! :) Bobsleja trases dalu arī izskrēji, jebšu tā teritorija ir slēgta? Vai vispār būs kādi vērā ņemami šķēršļi pa ceļam? Mani vairāk uztrauc kritumu stāvums, cik viegli paraut kamolā, ja uz pilnu jaudu iet.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]observer
2009-10-22 10:54 (saite)
Nekādu šķēršļu nebūs, ja neskaita stāvos kalnus un potenciāli dubļainas taciņas.

Tas posms gar bobsleja trasi ir diezgan stāvs slaloma kalns uz leju (nav slēgta teritorija). Ņemot vērā, ka kalni būs salijuši un pāri būs gājuši n-simts kāju, tur noraut uz acīm / pēcpuses / utml. būs vieglāk par vieglu. Uz leju tikai lēnām tipinot.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dialogs
2009-10-22 10:13 (saite)
trepītes kaitina, jo ir jāliek noteikts lieluma solis ..kurš nekad nebeidzas:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?