gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2022-01-28 21:50:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Jautājums sci-fi/fantasy lasītājiem, vai tā "Dune" tiešām ir kaut kas ekstraordinārs žanrā vai vispār literatūrā/stāstniecībā. Interese paskatīties gan veco Linča filmu gan iečekot par ko ta visa tā ažiotāža jaunajā, bet dzirdēts diezgan daudz komentāru tieši par atbilstību grāmatai kā par reti kuru citu filmu, tāpēc ieinteresēja. Neesmu lasījis sci-fi un vispār fikciju jau ļoti sen, bet ponta pēc varētu pamēģināt tieši tagad.
Latviski jau droši vien nav, tāpēc pie reizes pajautāšu kādi šobrīd ir labākie e-rīderi, ar foršajiem acis negurdinošajiem ekrāniem? Sen jau bija vēlme nopirkt, jo datorā lasīt grāmatas ir nereāli.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mindbound
2022-01-28 22:30 (saite)
"Dune" (tiesa gan, tikai vecā Herberta, nevis juniora & Co rakstītās grāmatas) ir, pēc manām domām, ekstraordināras žanrā un ievērības cienīgas ārpus. Also, jā, jaunā filma ir izdevusies, īpaši uz tā fona, cik sarežģīts ir izejas materiāls, tiešām labi, Vilnēvs turpina būt uzdevuma augstumos.

Par e-rīderiem paskatīšos, man pašam lasīšana no parastajiem ekrāniem īpaši netraucē.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2022-01-28 22:42 (saite)
Kā tu raksturo "materiāla sarežģītību"?

Vilinēvs uzņēma jauno Blade Runner, ko nesen noskatījos. Definition of "meh". Nav slikta filma on its own, bet pilnīgi aizmirstama salīdzinājumā ar oriģinālu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2022-01-28 22:47 (saite)
"Dune" settings ir pietiekami masīvs un komplicēts, lai tam eksistētu 550 lpp. bieza kanona enciklopēdija. Vecais Herberts ir pielicis nevājas pūles, lai uzkonstruētu fikcionālu universu ar detalizētu daudzšķautņainu politiku, tūkstošiem gadu garu vēsturi, vairākām samērā ticamām (universa uzstādījuma ietvaros) ekoloģijām utt., utjpr. Enciklopēdiju lasīt nav obligāti, bet es teiktu, ka pirmo grāmatu vajadzētu izlasīt, lai filma līdz galam "meikotu sensu".

Par jauno "Blade Runner" es pa lielam piekrītu. No otras puses, aiz vecā stāv ne tikai Ridlijs Skots savos labajos gados, bet arī F. K. Dika šizoģēnijs, kas nav nebūtiski.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]begemots
2022-01-28 22:51 (saite)
manā uztverē jaunais bija vecā rimeiks ar nedaudz nomainītām dekorācijām, bet pat tās tika liela mērā dublētas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2022-01-28 23:15 (saite)
Tieši tā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2022-01-28 23:17 (saite)
Kā zini, es neesmu kvantitātes fans. Priekš manis "komplicēts" nozīmē tāds, kas skar fundamentālas lietas, principus aļa Tarkovska kino. Vai tu saki, ka galvenā grūtība Dune filmu saprašanā būs 'lore' nezināšana?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2022-01-28 23:19 (saite)
Ar fundamentālo lietu apskatīšanu un jautājumiem par tām tur viss ir līmenī (nespoilošu), bet tev jau specifiski tas parasti nesagādā grūtības.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2022-01-28 23:22 (saite)
Labi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?