gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2022-01-12 19:26:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
viena lieta, ko visu laiku aizmirstu pačekot
Vai ārpus paša PCR testa (kas ir obviously phony) vispār ir kādi taustāmi pierādījumi, ka pastāv tādi "asimptomatiskie" kovidnieki? Extranjero vai kāds cits medpersonāls? Vai es mēdzu pārnēsāt gripu, ar kuru nekad nesaslimstu, bet varu pielaist citiem?


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]formica
2022-01-12 19:45 (saite)
asimptomaatiskie var meegjinaat aplipinaat zero-imuunos (aka paarpoteetos), iesleedzoties shauraa telpaa un puushot tiem degunaa(ohmikrona gadiijumaa),
bet citaadi-

‘it is a dangerous assumption to believe that there is persuasive, scientific evidence of asymptomatic transmission’. To date there is none!

- Paul Elias Alexander, PhD.
https://brownstone.org/author/paul-elias-alexander/
https://palexander.substack.com/p/asymptomatic-transmission-and-covid

(Atbildēt uz šo)


[info]extranjero
2022-01-12 20:09 (saite)
Man nav daudz par šo zināms, bet vispārīgi šķiet, ka jā.

Agrāk uzskatīja, ka koronavīruss neizplatās pa gaisu – tikai no tieša uzklepojumu un caur virsmām. Šī pandēmija lika to ārkārtīgi pārvērtēt un secināt, ka izplatība caur gaisu (aerosolu, ļoti smalku pilienu, veidā) ir galvenā.

Joprojām uzskata, ka tā ir īpaša SARS-CoV-2 iezīme, bet jaunāki pētījumi jau liek to apšaubīt. Varētu būt tā, ka pat tuberkuloze izplatās šādu aerosolu veidā no asimptomātiskajiem.

Vispārīgi par gribu arī tagad tiek uzskatīts, ka gripas sezonas laikā to izslimo daudz vairāk cilvēku nekā agrāk domāja. Gripa izplatās ļoti aktīvi un līdz pat 50% cilvēku to saķer, bet vairums izslimo bez simptomiem. Tāpēc arī gripas sezona atnāk un aiziet, jo kad visi ir izslimojuši, tad beidzas cilvēki, kurus vēl var aplipināt. Nākamajā gadā parādās atkal, jo cilvēkiem imunitāte jau ir kritusies, un pats vīruss ir mainījies.

Kaut kā omikrons nu jau ir ļoti līdzīgi gripas epidēmijām. Pirms pāris gadiem par šādu salīdzinājumiem varēja tevi kancelēt un cenzēt, bet tagad jau par to raksta visi, kam nav slinkums: https://www.cnbc.com/2022/01/12/should-we-treat-covid-like-the-flu-europe-is-starting-to-think-so.html

Ar gripu ir tā, ka riska grupām rekomendē pielāgotu vakcīnu katru gadu (bez maksas). Pārējiem pēc vēlēšanās, tāpēc par maksu.

Kovida vakcīna arī izskatās, ka pēc efektivitātes būs līdzīga gripas vakcīnu efektivitātei. Varbūt tad arī kritērijus vajadzētu līdzīgu – nevis visiem piespiedu kārtā, bet stingri ieteikt riska grupām.

(Atbildēt uz šo)


[info]gnidrologs
2022-01-12 20:37 (saite)
Paldies.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?