gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2021-09-15 19:39:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Ko vēl varētu ieteikt pareklamēt Didrihsonei vai Govezmei, lai hipsteriem un wokēm nodrošinātu veselīgāku dzīves veidu?


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ctulhu
2021-09-16 00:09 (saite)
Paskaidroju:

Kā tu vari kaut ko saprast?

Ja tev par to ir teorija.

Kas ir teorija?

Teorija ir apkopojums un vispārinājums.

No kā?

No iepriekšējiem datiem.

Izmantojot indukciju, atrodot sakarības, pārbaudot vai pareizi atrasts.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]3koma14vs007
2021-09-16 00:48 (saite)
Redzi, ja vēlies, es kādā brīvā brīdī varētu uzrakstīt izvērstāku skaidrojumu, bet īsā atbilde ir tāda - saprašana rodas, kad tu nevis tikai pielieto savas eksaktās zināšanas par kaut kādiem notiekošajiem procesiem un atvasini secinājumus par kaut kādām izmaiņām šajos procesos no doktrīnas, kuru tu uzskati par pareizu un visu izskaidrojošu, bet mēģini, paplašinot skatījuma mērogu, it kā pacelties tam procesam pāri un ieraudzīt, ka tas veidos, par kuriem tev pirms tam nebija ienācis prātā, ir daudzām ciešām saiknēm saistīts ar pavisam kaut ko tādu, kas līdz tam šķitis pilnīgi neiespējams - lūk tad pamazām sāk veidoties saprašana. Tā tik tiešām nāk kā tas, ko ticīgie sauc par atklāsmi. Reizēm šīs konekcijas, kuras tu smagi un loģiski domādams, nespēj saskatīt, pēkšņi uzplaiksnās tādos brīžos, kad tu par tām nemaz nedomā.

Bet ko nu es tev te skaidrošu - tu jau tā pat kā vairums cibiņu, tai skaitā mūsu šodienas sarunbiedrs covid19, uzskati, ka esi gudrs, un visi tie, kuri pauž atšķirīgus viedokļus, ja nu nav galīgi muļķi, tad pie gudrajiem nekādi nav pieskaitāmi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2021-09-16 00:54 (saite)
/ Reizēm šīs konekcijas, kuras tu smagi un loģiski domādams, nespēj saskatīt, pēkšņi uzplaiksnās tādos brīžos, kad tu par tām nemaz nedomā./

Jā piekrītu šis process smadzenēs notiek - jo ne visa datu apstrāde iet caur apziņas cilp[ām, 2 signālsistēmu, smadzenes ir paralēli strādājoša daudzkanālu sistēma.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?