gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2021-07-24 11:56:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Nelielā pieredze ar pašrocīgu kandžas tecināšanu ir pilnīgi izmainījusi manu ožu attiecībā pret viskiju. Senāk man tā dvinga un arōma likās kas interesantāks par pierasto 'balto', eksotiskāk un foršāk. Tagad, katru reizi, kad paostu, jūtu tikai un vienīgi kandžas pervaka aso smaku, neko vairāk. nekādas buķetes. Sivuha. Don't drink it. Laba vodka vai rums ir where it's at.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ctulhu
2021-07-24 12:13 (saite)
vajag izlaist caur aktīvo ogli, smagās vielas viņa noķer

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2021-07-24 12:51 (saite)
Protams, tāpēc arī runāju par "pervaka" smaku. Viskiju laikam speciāli nelaiž caur oglēm, jo tad pazustu visikija/kandžas aromāts.
Kruta tecināta kandža ne tikai tiek laista caur ogļu u.c. filtriem, bet vēl vimaz otro reizi pārdzīta, respektīvi, no brāgas dabūtais pervaks atšķaidās ar ūdeni līdz sasniegts ~20% stiprība un vēlreiz to vāra un iztecina. Alkohola daudzums tiek zaudēts, ber kvalitāte iegūta. Tur, dabiski, nevajadzētu būt vairs nekādu fūzeļu smakai un arī ķīmiskajai iedarbībai, kas ir galvenie paģiru intoksikācijas cēloņi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?