gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2021-02-26 20:39:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Tool mūsdienu rokā ir interesants fenomens. Trū metālistiem viņi nav gana labi, jo nav "īsts metāls" (lai kas tas ari nebūtu), no otras puses nekādā citā žanrā viņi arī nav iekļaujami. Hard roks? Progresīvais roks/metāls? Bet kāpēc par to vispār pastāv diskusija ir, jo viņi ir ietekmējuši veselu paaudzi jaunāku mūziķu, kas burtiski cenšas imitēt viņu skanējumu līdz pat Meinarda neirotiskajam vokālam.
Dažiem pat sanāk. Nez kāpēc ap šo grupu ir tik kultiska attieksme, tajā skaitā daudz nīdēju. Jo populāra? Kāpēc populāra? Vai viņi dumbo down mūziku masām vai ir tiešām inovātōri?
Man personīgi viņi neliekas kaut kas ūber ģeniāls, lai gan Schism vienmēr būs starp manā smagās psihodēliskās mūzikas to10ā, bet ir ļoti noteikts, pekuliārs stils, kas paliek atmiņā. Cik saprotu, daudzie citiem mūziķiem tas patīk un viņi arī gribētu kaut kā tā spēlēt. Gandrīz vai varētu teikt, ka nu jau "tool" ir žanrs. Mūzikas attīstību dažādos pavedienos vispār ļoti interesanti vērot.
edic. vēl viens labs piemērs


(Ierakstīt jaunu komentāru)

Pirmsākumi
[info]shanietis
2021-02-26 21:09 (saite)
King Crimson esi klausījies? Viņu koncertierakstus?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

Re: Pirmsākumi
[info]gnidrologs
2021-02-26 21:39 (saite)
O jā. Viena no manām fav, ja ne pati top grupām visā progrokā. Arī koncerti klausīti un ir brīnišķīgi. Pats biju uz viņu konci Rīgā Kongresu Namā kaut kad 00to sākumā. Tiesa, man kaut kā pajāt visus tos entos būtlegus, kas te parādās nepārtraukti. Pietiek ik pa laikam paklausīties kādu no klasiskajam performancēm.
Btw, arī agrīnais Frips ir forš.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: Pirmsākumi
[info]shanietis
2021-02-26 22:44 (saite)
Kongresu nams! Arī biju tur. Adrian Belew pēc tam vēl naktī esot naktsklubā uzstājies.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ulvs
2021-02-27 12:27 (saite)
Tru metālisti paļubomu 98% ir vnk trū gatekeepers un dalbajobi. Šo faktu izcili iezīmēja dažu viņu reakcija, kad šis psihodēlās rokgrupas King Gizzard and The Lizzard Wizzard pirms pāris gadiem izdeva šo thrash albi, ko daudzi atzina par labāko gada metal albumu. Trū geitkīperi to nespēja pieņemt, protestējot ar putām uz lūpām, ka metāls nedrīkst skanēt interesanti un būt neparedzams. Albumu var dzirdēt te https://youtu.be/zMaRguzy2gU

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?