gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2021-02-20 17:01:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
There's no metaphysical difference from claiming that something came out of nothing and claiming that a Bach came out of a monkey and the monkey came out of an ameba and the ameba came out of lifeless chemicals.

Both are equally absurd, and proceed from an inhability to understandand that an higher ontological reality cannot rise from a lower one. Only the reverse can be true.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]gnidrologs
2021-02-22 21:34 (saite)
Vārds "augstāks" arī ir ikdienā lietojams un pašsaprotams. Tava ideoloģiskā alerģija pret jebkāda veida hierarhijām to nemaina.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]modus
2021-02-22 22:23 (saite)
Ikdienas valodā ir vārds "augstāk", bet nav sastopams vārdu savienojums "augstākas kārtas esamība", un skaidrs, ka tu nelietoji šo vārdu tādā nozīmē, kā tas tiek lietots ikdienas valodā, kad kāds saka, ka viena māja ir augstāka par otru māju vai ka Baha muzikālās spējas ir augstākās nekā Einšteina muzikālās spējas. Šādā lietojumā šim vārdam ir jēga un ir viegli paskaidrot, ko tas nozīmē. Savukārt tavā lietojumā izskatās, ka tam nav nekādas jēgas, par ko arī liecina tas, ka nevari atbildēt, ko tas nozīmē.

Tu pilnīgi patvaļīgi un aplami piedēvē man kaut kādu alerģiju pret jebkāda veida hierarhijām. Man nav nekādas nepatikas, piemēram, pret varas hierarhijām armijā. Tam arī nav būtiska sakara ar apspriesto lietu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?