gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2021-01-07 22:50:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
ASV de facto banānu republika
Šobrīd amerikāņiem vienīgais variants ir kāda Pinočetveidīga figūra. Vēlēšanu sistēma ir kompromitēta un, kā redzams, pat cilvēki, kam būtu jāsargā demokrātiskā procesa korektums, to uzkrītoši atsakās darīt aiz tā, ka paši ir vienā komandā ar noziedzniekiem, negrib "šūpot laivu" un riskēt ar savu nomenklatuŗščika karjeru, ir zem brutālas šantāžas važām, vai vienkārši baidās par savu dzīvību, kas ir pilnīgi saprotami. Tramps bija laba dzirkstele tho. Paldies viņam par to. Maskas ir kritušas and all bets are off.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]malvine_truse
2021-01-07 23:06 (saite)
ASV globālais tēls ir PR murgs šobrīd, viņiem būs ļoti grūti atgūties no šī visa, īpaši tāpēc, ka viņiem tehniska publiskā tēla veidošana ir tik kulturāli nozīmīga lieta. Negribētu spekulēt par to, kuram konkrēti tas ir izdevīgi, ka tā, bet es domāju, ka ikvienam, kas nav ASV

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2021-01-08 00:01 (saite)
Ķīnai, piemēram.
Es gan nepiekrītu, ka ASV būtu fanātiski sava tēla kopējiem. Tas vairāk raksturīgs mīkstām goody two shoes Eiropas valstiņām. ASV ir vēl ar vien ir hegemons, pat, ja Ķīna min uz papēžiem. Viņiem nevajag citus, citiem vajag viņus un tā domā ne tikai America, fuck yeah! crowd.
Svarīgāk visā šajā ir ko paši amerikāņi darīs (vai nedarīs) ar tik neglītu savu valsti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]malvine_truse
2021-01-08 01:20 (saite)
Jā, to es arī domāju, ka amerikanņi paši to savu tēlu ļoti izmanto, pie parastiem apstākļiem, tagad tas ir sadragāts, kas nav izdevīgs nevienam no viņiem. Gribēju teikt, ka tas ir murgs salabot to tēlušobrīd, ja nenotiek kaut kāda globāla hiņa, kur viņiem baigi paspīdēt

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]snark
2021-01-08 10:34 (saite)
Noteikti nē. Varbūt ja nu vienīgi lokāli Portlendā vai kādā citā Rietumkrasta sociālistiskajā komūnā. :)

Palasi, kas tieši notika Čīlē Aljendes laikā un ar Aljendes atbalstu, un salīdzini ar ASV tagad notiekošo. Republikai šobrīd nepatikšanu pietiek, bet tiešas briesmas nedraud.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?