gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2020-12-04 10:50:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Vai tās jaunās superīgas megavakcīnas ar 90% success rate jau ir kārtīgi notestētas uz dzīvniekiem (do they make frogs gay?) un ja jā, tad vai par tiem ir kādi pētījumu populārzinātniski apraksti?
upd:
oho
... Several vaccine candidates are expected to induce the formation of humoral antibodies against spike proteins of SARS-CoV-2. Syncytin-1, which is derived from human endogenous retroviruses (HERV) and is responsible for the development of a placenta in mammals and humans and is therefore an essential prerequisite for a successful pregnancy, is also found in homologous form in the spike proteins of SARS viruses. There is no indication whether antibodies against spike proteins of SARS viruses would also act like anti-Syncytin-1 antibodies. However, if this were to be the case this would then also prevent the formation of a placenta which would result in vaccinated women essentially becoming infertile. To my knowledge, Pfizer/BioNTech has yet to release any samples of written materials provided to patients, so it is unclear what, if any, information regarding (potential) fertility-specific risks caused by antibodies is included...

Nu ko, būs kā Fuko Svārstā, kur visas konspirācijas beigās izrādīsies patiesas. >:D


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]covid_19
2020-12-04 11:08 (saite)
krievi par savu kuzņečok vai kas tur neko nav publicējuši par ko rietumi gānās vienā laidā

savukārt par angļu un amerikāņu vakcīnām drīzā laikā droši vien būs ko lasīt un lasīt, pirms publikācijas tur droši vien kaut kāds laiks vajadzīgs, lai recenzenti arī pievilktos vai pavilktos

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mindbound
2020-12-04 14:17 (saite)
Ne tikai ir publicējuši, bet ir nopublicējuši vienā no pasaules prestižākajiem medicīnas izdevumiem: https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(20)31866-3/fulltext

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]covid_19
2020-12-04 15:08 (saite)
och my - old news = fake news ;) pilnīgi nespeciāli

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mindbound
2020-12-04 12:16 (saite)
Izņemot tādu sīkumu, kā to, ka tēzi "[Syncytin-1] is also found in homologous form in the spike proteins of SARS viruses" neizdodas atrast apstiprinātu nekādā formā nevienā publicētā papīrā nekur.

Pats stiprākais, ko izdodas atrast, ir tas, ka viens no SARS vīrusa virsmas proteīnu kompleksa izvilkts peptīds šķīdumā veido līdzīgu sešu spirāļu konformāciju, kā cits peptīds no sincitīna-1 kompleksa un vēl viens cits no HIV vīrusa virsmas proteīnu kompleksa [1], bet tā tas dabā vienkārši darbojas, ka līdzīga funkcija korelē ar līdzīgu struktūru. Daudz, daudz stiprākais apgalvojums par to, ka SARS-CoV-2 virsmas proteīni būtu sincitīna homologi un ka antivielas pret pirmajiem darbotos arī kā antivielas pret otrajiem, nav bāzēts vismaz nekādā recenzētā un publicētā literatūrā.

Labais dakteris Volfgangs par vakcīnām ārdās jau vismaz desmit gadus, senāk šo pašu vārdu ar tikpat daudz putām uz lūpām varēja dzirdēt par gripas vakcīnām.

[1] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7092852/

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2020-12-04 13:15 (saite)
Nu un ir veikti kādi pētījumi par gripas vakcīnu iedarbību ilgtermiņā? Cik saprotu tās ir samērā bezjēdzīgas sava tiešā mērķa pildīšanā, tā kā apgalvojumi par c19 vakcīnas 90% efektivitāti liek aizdomāties par kārtējo fake news perēkli. Kā ar pētījumiem uz dzīvniekiem? Nekādu blakus efektu?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2020-12-04 13:26 (saite)
Gripas vakcīnas ir stipri mazāk efektīvas par COVID-19 vakcīnām, bet pēdējās ir tik efektīvas vismaz daļēji tieši šīs jaunās mRNS bāzētās tehnoloģijas dēļ, šeit pagaidām nav dibināta pamata domāt par fake news.

Ar gripu vēl ir arī tā papildus problēma, ka gripa ļoti strauji mutē un praktiski katru gadu nākas pārpielāgot vakcīnas (tagad gan ir zināma cerība, ka šīs iestrādnes varētu palīdzēt nākotnē tikt arī pie labākām gripas vakcīnām). Pagaidām izskatās, ka kovids neprasīs tik biežus apdeitus.

Ar pētījumiem uz dzīvniekiem, cik ir lasīts (tas tomēr nav mans lauciņš un šobrīd par tēmu nāk laukā tādas publikāciju kaudzes, ka man nav iespēju to visu pat pāršķirstīt), viss ir kārtībā visiem šobrīd uz III fāzi bīdītajiem vakcīnu variantiem. Ne par kādiem dīvainiem un smagiem blakus efektiem no sērijas "placentas atslāņošanās" nekur nekas nav manīts.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2020-12-04 13:47 (saite)
Runājot par "nav blakus efektu" un mRNA krutumu, pēdējā laikā lasu daudz bažu tieši par to.

I have no issues with vaccines in general, but I do have an issue with untested mRNA technology. This is beyond a DNA vaccine or anything. There are just far too many questions for this to be the front-runner. Vaccinate me with a subunit vaccine, but fuck off with this mRNA shit. I want to see a 15 year-long study at minimum before this shit is approved. I just hope that the FDA denies their EUA. FML, that would be the most epic thing ever.
--
Remember Sweden and the swine-flu vaccine? Hundreds of young people had their lifes destroyed due to narcolepsy caused by the vaccine together with genetic predisposition. Fuck that shit.

Look, I love vaccines, I think they are one of the great achievements of medicine and a blessing for humanity. Polio is almost eradicated. We can save people from the nightmarish disease that is rabies. Good stuff. But I’m not going to be a beta tester for one. I’m not in the risk group so the benefits of potentially avoiding COVID do not outweigh the risks associated with a new and barely tested medicine.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2020-12-04 13:57 (saite)
Beta testētāji šādos gadījumos gan ir tie brīvprātīgie, kas piedalās III fāzes klīniskajos testos, kas tieši priekš tā arī ir domāti. Pēc III fāzes turklāt seko vēl arī IV fāze (approved for early or limited use) un tikai pēc tam, kad arī tur nav novērots nekas draudīgs, notiek aprobācija klīniskai apritei.

Kas attiecas uz mRNS vakcīnām, tad laboratorijas apstākļos šī tehnoloģija tiek testēta jau apmēram pēdējo desmitgadi, šie tikai ir pirmie produkti, kas tiek bīdīti uz izmantošanu medicīnā. Pie tam, ja nu kādam ir tik liela neofobija vai paranoja, tad pašreiz tos pašus III fāzes testus iziet vesela rinda vakcīnu, kas ir bāzētas uz daudz vecākām un vispārzināmām tehnoloģijām (inaktivētiem vīrusiem, plazmīdām, vīrusu atslēgas proteīniem šķīdumā u.c.).

Up-to-date un ļoti izsmeļošs konspekts par pašreizējiem vakcīnu kandidātiem: https://www.who.int/publications/m/item/draft-landscape-of-covid-19-candidate-vaccines

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2020-12-04 14:23 (saite)
"WHO approved" neraisa uzticību, ņemot vērā, ka organizācija ar visām panckām pieder Ķīnai. Bet nu labi, ja tie speciālisti ir pārliecināti, lai jau ir. Tad jau redzēs ko teiks paši vakcinētie. Katrā ziņā skaidrs, ka cilvēkiem, kas nav riska grupā ir pilnīgi bezjēdzīgi riskēt priekš aizsardzības pret tik mazdraudīgu slimību un, ja to padarīs par obligātu visiem, tad tas jau atkal ir labs materiāls konspirācijām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]barvins
2020-12-04 18:06 (saite)
Ideja, ja nemaldos, nāk no šī seriāla:

https://www.imdb.com/title/tt8303474/?ref_=nv_sr_srsg_0
https://www.imdb.com/title/tt2384811/?ref_=nv_sr_srsg_3

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2020-12-04 19:50 (saite)
Ideja par ko tieši? Ja par populācijas samazināšanu, tad tur jau ir senāki konspiroloģiski momenti. Da ir kopējais mediju bias uz to, ka vajag mazāk dzemdēt, vairāk adoptēt, netaisīt ģimeni, kamēr olšūnas nav mirušas. Vismaz priekš rietumniekiem, kuri jau tā mirst.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?