gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2020-05-12 13:58:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
"Achievement-based pride is just a character flaw, especially if it's personal pride, which makes you a twerp. Pride in your population means gratitude for their centuries of labour, appreciation for the inheritance they gave you, the desire to preserve this inheritance instead of squandering it, passing it down to future generations, and teaching future generations to preserve this inheritance. Personal pride is anti-social, post-factum, ultimately transitory and aimless; population pride is pro-social, active, contributing to something lasting and important."


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]gnidrologs
2020-05-12 20:41 (saite)
Apmēram. Tiesa, sarunā, no kuras citāts, tika minēts, ka pride nav tas labākais jēdziens, varbūt labāk respect/admiration būtu piemērotāks. Bet domai nav ne vainas un tā pamatā izriet no pastāvīgi uzspiestā truisma par to kā nevajag lepoties par savu piederību tautai/rasei/kultūrai (protams, attiecināms tikai uz baltajiem heteroseksuālajiem cilvēkiem).
Ja tu esi lepns, cieni savu priekšteču radīto, tad šai sajūtai vismaz ir kāda konstruktīva nozīme un iespējams labums.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]honeybee
2020-05-12 21:34 (saite)
Saglabā šo te domiņu līdz nākamajam praidam ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2020-05-12 21:59 (saite)
Nē nu mana doma jau tieši tāda. Ja jau piders var lepoties, ka viņam patīk sodomija vai sūkāšana, tad kāpēc baltais cilvēks nevar lepoties ar saviem senčiem, kas radīja šo civilizāciju.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?