gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2020-02-07 22:37:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Mēs visi esam novērojuši dabisku pašsegregāciju starp dzimumiem jaun no agra vecuma. Jau bērndārza laiko, bet jo īpaši skolas gados puikas tusē ar puikām un meitenes ar meitenēm. Kāpēc tā? Ļaunais patriarhālisma gars uzspiež šo netveramo lāstu? Kāpēc puikām vienmēr interesantāk ar citiem puikām, arī pieaugušos gados, pat ja drāzties gribas ar meitenēm. Puikām vajag satikties savā starpā un izrunāties pat smagos vecūkšņu gados, jo ar savu sievu nesanāk izrunāties līdz galam. Tikai vecis veci var saprast līdz galam un tāpat vecene veceni.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]gnidrologs
2020-02-09 20:21 (saite)
Neviena reliģija vai doktrīna neiemācīs nēģeriem mainīt viņu ierasto dzīve veidu. Viņi dzīvo akmens laikmeta kopienās un šādas tradīcijas piekopj ar vai bez reliģijas visur, kur atrodami bez ļauno balto cilvēku uzraudzības.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krii
2020-02-09 20:44 (saite)
Ēģiptes kopti gan nav necik melni, un vispār ir vieni no pirmajiem kristiešiem... :(

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2020-02-09 21:03 (saite)
Būtu interesanti zināt cik sena vēsture ģenitālijmutilācijām utml. praksēm tajos krajos ir. Izskatās, ka tas ir vudūmedžiks, ko piekopj daudzās hardcore klanu kultūrās neatkarīgi no formālās reliģijas. Tāpat ar bērnu precināšanu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krii
2020-02-09 21:22 (saite)
Nācies lasīt, ka izcelsme varētu būt kādā no senēģiptiešu vai nūbiešu kultiem pirmajā vai otrajā gadu tūkstotī pirms mūsu ēras. Kā "higiēnas procedūra" un iniciācijas rituāls tā izplatījusies daļā Āfrikas, un pēc tam caur Magribu nonākusi Tuvajos Austrumos.
Islāma garīdzniecība ir vai nu klusējot tolerējusi šo cilšu praksi (jo Korānā tā nav minēta, un līdz ar to nav viedokļa, vai tā ir aizliedzama, vai nē), vai arī izturējusies noraidoši. Kaut gan bijuši mēģinājumi dažus hadīsus skaidrot tā, lai to varētu atbalstīt, un reizēm musulmaņu forumos par to diskutē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?