gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2018-07-27 20:53:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Jautājums tiem, kas nopietni interesējušies par tēmu, lasījuši kādus zinātniskus žurnālus vai kaut vai sinopses no visa tā, kas šobrīd skaitās zem 'konsensusa':
1) Is man-made CO2 the driving cause of warming? How do we know? Computer models?
2) Is it likely to lead to disaster or just slight warming that's mostly beneficial? If the former, how do we know? Computer models?
3) If man made warming is indeed leading to disastrous global warming, are any of the proposed measures actually effective at stopping it? How do we know? Computer models?
4) Is there any empirical evidence at all (i.e. not computer models that have failed in their predictions) for 1, 2, or 3?


Pavisam godīgi. Esmu samērā ambivalents par pašu zinātni, jo liekas, ka klimats ir pārāk randoms, lai ticētu kādiem kategoriskiem apgalvojumiem uz vārda. Man personīgi nepatīk, ka to izmanto dažādu politiku (īpaši nodokļu notriekšanas sfērā) bīdīšanai, tāpēc neuzticība visāda veida kosensusiem, bet par to kā tur pa īstam ir nav bijusi liela interese.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ctulhu
2018-07-28 01:18 (saite)
Tur ir tā - okeānu ūdens tiešām kļūst skābāks, to redz pēc koraļļu rifu stāvokļa - tie lēnāk un sliktāk aug/ notiek koraļļu aizvietošanās ar citiem dzīvniekiem. Tāpēc ka koraļļu čaulas ir kalcija karbonāts, kalcija karbonāts skābā vidē šķīst. Nu un skābāks tas ūdens paliek no vairāk CO2: CO2+ H2O => H2CO3, tātad ogļskābe.

(Atbildēt uz šo)


[info]po
2018-07-30 09:19 (saite)
Bija tāds superīgs čārts par to Parīzes klimata līgumu, kuru Tramps neparakstīja. Tagad uz fikso neatrodu, bet points - temperatūru, kuru, neko lietas labā nedarot, sasniegsim pēc 100 gadiem, ievērojot visas Parīzes vienošanās noteiktās ANO regulas (basically, iznīcinot Rietumu ekonomiku), sasniegsim pēc... 100 gadiem un 8 mēnešiem *badumm tsss*
Un tas ir pēc visiem oficiālajiem ANO aprēķiniem, kuri by default ir propagandas bullšits.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-07-30 11:55 (saite)
Nav jau arī skaidrs, kas "lietas labā" tik darīts, ja neskaita milzīgu birokrātu, zinātnisko darbinieku un viņu apkalpotāju algu izmaksas no citu cilvēku naudām. Tas ir viens no jautājumiem. Ko īsti var darīt, ja pat nezina kas notiek, cik tas slikti un vai/kā to ietekmēt. Tāpēc jau daudziem ir pamatotas aizdomas, ka tā ir kārtējā globālistu aristokrātijas iecerētā naudas piltuve.

Un vēl tāds humors:

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?