gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2018-07-24 20:05:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
mazliet par anti(((zemit)))izmu
To be a Shinto Buddhist in Japan is also to be anti-Christ?

No, it's not. It is not a question of a foreign religion denying the truths of your religion. The Japanese have no reason to hate Christians anymore than they have to hate Muslims, Jews or Zoroastrians.

Judaism however is different, because Judaism is predicated on two things. The law, and the coming of a messiah. Christ came to fulfill both, at which point only two alternatives remained for Jews. Cease to be Jews, and become Christian, or reject Christ, and remain Jews. The very definition of a Jew is someone who rejects Christ.

Notice that Christians are not bound to reject Judaism in the same way, because for Christians Judaism was a true religion. It's just that the advent of Christ made the old way redundant. Christians only became anti-Jewish after they discovered the Talmud, which is specifically anti-Christian. Christians on their part also despise Islam, for Islam in its turn rejects the divinity of Christ.

If you gonna mention most Jews nowadays are secular, keep in mind that secularization merely reshapes previous cultural ideals into a new mode. What was theological, now becomes ideological, for secular Jews exist in a "post-Jewish" environment, and the sense that to be a Jew means to be anti-Christian remains.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]krishjaanis2
2018-07-24 20:49 (saite)
Tas, ka sekulārie žīdi vēsturē kopumā nodarījuši lielu postu ir visnotaļ skaidrs. Jūdaisma noformulēšanās tiešā opozīcijā kristietībai arī ir skaidra, taču galvenais, kas raksturo sekulāros žīdus ir tieši viņu opozīcija ne tik daudz kristietībai, cik visam, ko viņi uzskata par "pagānismu" (t.i, gentiles).
Bet, alas, - š o d i e n tam ir maza nozīme, jo žīdiem ir sava zeme, tas jūdu tautas stāvokli globāli maina radikāli, jo visus iepriekšējos 1900 gadus raksturo žīdu tautas abnormālais stāvoklis, proti, savas zemes neesamība, trimda, izkaisītība, sajaukšanās briesmas. Tieši šis abnormālais stāvoklis arī palīdz saprast visus viduslaiku jūdu kabalistus, žīdu apgaismības filozofus, kā arī modernos sekulāros žīdus. Piemēram, 18./19. gs. žīdu izcelsmes darboņi bija galvenie liberasti un universālisti - bet kāpēc? - jo bezvalsts stāvoklī viņiem bija svarīgi izcīnīt un teorētiski pamatot reliģisko toleranci, aizsardzību pret savu kopienu. Bet ja žīdam ir sava zeme, viņš faktiski ir tādā pašā statusā kā pagāns.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-07-24 21:56 (saite)
Bet ne jau visi tā steidzās uz savu zemi, kas principā saprotams. Saknes jau sen laistas. Liekas daudziem krietni labāk patīk tieši abnormālais statuss un veco labo anti-logosa tradīciju turpināšana. Un nav jau arī tā, ka Izraēla tā visus pēc kārtas ņems pretim, īpaši tagad, kad pie varas ir dziļi konservatīvie. Tādi sorosveidīgie viņiem tur nah nav vajadzīgi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]japaniete
2018-07-24 22:59 (saite)
neesi mēģinājis kādu grāmatu palasīt. bez naida meklēšanas, tāpat vienkārši ar baudu?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]3koma14vs007
2018-07-24 23:11 (saite)
teica trollis - demagogs - который не читатель, а писатель. :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2018-07-25 00:36 (saite)
Attiecīgais citāts nāk no cilvēka, kas ir apēdis pudu sāls, lasot grāmatas par reliģiju un teoloģiju vēsturēm. Naidu tu pati kaut kā centies ieraudzīt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]3koma14vs007
2018-07-25 00:53 (saite)
Nediskutē ar trolli, kas ir šī kretīna: http://klab.lv/users/apokaplis/ alter ego.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]apokaplis
2018-07-25 11:07 (saite)
Man likās, ka es esmu krišjāņa alter ego...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?