gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2018-07-08 18:42:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Mellie neuzskata, ka rase ir sociāls konstrukts

Pie tam viņi lepojas ar savu rasi un nevēlas jaukties ar citām
Neattiecas tikai vs whitey. Melnajiem tieši tā pat nepatīk 'hispanics' vai āziāti. Viņi jūtas labi kopā ar savējiem un nevēlas, lai tas mainītos. Nekāda integrācija nekad nebūs, bet diegabikši pēc visiem šiem gadiem vēl arvien tic, ka laizot viņu pakaļas pietiekami spēcīgi mēs drīz vien dzīvosim multikulti utopijā. Any day now.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]extranjero
2018-07-08 23:26 (saite)
Protams, ka visi grib saglabāt savu identitāti. Pat latvieši, kas izšķīda pasaules lielajās valstīs, tomēr centās saglabāt savu valodu un daudzi brauca atpakaļ, kad Latvija ieguva neatkarību. Kāpēc lai kāds domātu, ka citas tautas negrib to pašu?

Melnajiem ir vēl vieglāk, jo pēc ādas krāsas ir viegli savējos atrast, pat ja dzimtas valodas ir piemirsušās.

Un to, kā pārējiem melnie izsaka pārmetumus cits citam, ja kāds sāk salaist ne ar savu rasi, arī universitātes studiju laikā gadījās bieži dzirdēt.

Vēl kursā bija kurdi no dažādām valstīm — Irāka, Turcija, Irāna, Sīrija – un visi viņi čupojās kopā un sapņoja par savu neatkarīgo Kurdistānu. Arī to kāpēc lai latvieši nesaprastu? Mums tas taču ir tik loģiski. Varbūt kādu dienu viņi to arī izcīnīs. Visiem viņiem bija UK pilsonība, bet bija skaidrs, ka sirdī viņi dzīvo citā kultūrā.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?