gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2018-05-14 01:43:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
classy


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]krishjaanis2
2018-05-15 07:51 (saite)
Nē, cilvēcība nav domāšana. Tas nav sevišķi jāzina, nav jābūt superracionālam, biologam vai ģēnijam, pietiek ieslēgt kaut mazumiņu DOMĀŠANAS, lai saprastu, cik patvaļīgi un neracionāli ir noteiktu būtni vienādot ar vienu atsevišķu tās spēju vai funkciju.
Smadzenes "neiet bojā", bojā iet cilvēks. Orgāns nevar iet bojā, bet gan vienkārši pārstāt funkcionēt. Cilvēku skata holistiski, nevis sadalot daļas un izejmateriālos un spējās vai funkcijās.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2018-05-15 09:16 (saite)
Ja mēs paņemam tās pašas smadzenes un pievienojam jaunas rokas, kājas, plaušas, sirdi, tas ir tas pats cilvēks. Tātad cilvēku nosaka smadzenes, cilvēks = smadzenes. Elementāri.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-05-15 12:24 (saite)
Patiesībā nē, cilvēka orgāni, fizika, veselības stāvoklis, hormonālais līdzsvars ļoti tiešā veidā ietekmē domāšanu. Notiek par personības izmaiņas. Triviāls piemērs, sportisks tips ar augstu testosterona līmeni domā un rīkojas daudz citādāk par resnu, pupainu nērdu, kas sauli redzējis 3 reizes mūžā. Uzkačā pēdējo kā pirmo un viņām būs pavisam cits skats uz dzīvi. Sirds, plaušas u.c. orgānu darbība arī ļoti ietekmē cilvēka psihi, īpaši jā strādā slikti. Smadzenēm unikālākai lieta ir tajā akumulētās atmiņas, ko var uzskatīt par zināmu personības identifikatoru, bet atdalīt to no visa pārējā kā kaut kādu neatkarīgu 'prātu burkā' ir ignoranti pat no neiroloģijas viedokļa.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?