gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2018-01-03 16:11:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Neatceros vai biju jau licis Saimona Barona Koena (Sašas bratāns, ja kas) extreme male brain teoriju (laikam tiku vismaz linkojis kādā pavedienā sakarā ar evo psiholoģiju), bet te tieši nupat tā sakarā kodolīgs wrap-aps no melnā pižoņa, kas aizskar interesantu lietu, kura bottomlains ir ekstrēma maskulinitāte un ekstrēma feminitāte noved pie smagām problēmām. To var novērot ne tikai indivīdos, bet sabiedrībās, kad vienam vai otram dzimumam raksturīgie treiti ņem absolūtu virsroku pār sociāliem mēmiem, nevis strādā tandēmā.

Šī brīža situāciju ar ekstrēmi liberālajiem Rietumiem labi atbilst going full-empath, tātad femīnajam ceļam, kamēr groteski patriarhālās un antiliberālās kultūras, ar kurām tie saskaras migrācijas plūdu ceļā, ir otra spektra galējība. Šīs attiecības man atgādina tos pārus, kur ir supermaiga, submisīva femme, kas nekādi nespēj izlemt aiziet no sava vīra vaifbītera, jo "nu es taču viņu tomēr mīlu, es tā nevaru, ko es bez viņa darīšu..". Patoloģiski, bet loģiski.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ulvs
2018-01-03 17:00 (saite)
Zinātnieki, kuri pieraduma un izglītības oldskulās domāšanas manieres dēļ redz un ir pieraduši zinātniski visu saskatīt tikai divās krāsās (attiecīgi domā galējībās un absolūtajos pretstatos), neapzināti vai apzināti vēlas noskatīties, kā sadeg viss tas, ko viņu pirmsteči gadu tukstošiem ilgi ir cēluši.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-01-03 17:03 (saite)
Nesapratu domu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ulvs
2018-01-03 17:14 (saite)
Zinātnieki mēdz būt pārāk dogmatiski. Saprotams, šīs dogmas ir pamatotas viņu, un vispār visa sistēma/viņu pasaule ir tāda. Taču pasaule ārpus viņu mājeles loga ir citādāka. Zinu, zinu, ieraucu offtopikā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ulvs
2018-01-03 17:17 (saite)
Man vienkārši pēdējā laikā ļoti zajebala tie cilvēki, kuri akli pamato visu ar zinātni. Sure, ar neko citu objektīvi nemaz diskusijā tu nevari pamatot lietas (kas, protams, sucks un padara šīs diskusijas ļoti neauglīgas). Kaitina, jo izskatās, ka cilvēki ignorē kaut ko tik pašsaprotamu, kā intuīciju un citus psihes fenomenus. Bet par to jau laikam ir cits stāsts un cits posts.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-01-03 17:54 (saite)
Kopumā piekrītu domai, bet augstāk minētā teorija priekš manis, līdzīgi kā iepriekš minētā Gaad Saad raksti, likās tieši kaut kas, kas ļoti korelē ar intuitīvajiem un common sense novērojumiem (ne tikai maniem un ne tikai mūsdienīgiem). Tā pēdējo laiku internetsperģu tēma aiz katra viedokļa pieprasīt saiti uz peer-reviewed glibu gan ir fenomeniņš, piekrītu. Analoģiski ar materiālā redukcionisma prokrusta gultu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?