gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2017-08-07 22:54:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Naratīvs par to, ka bez mūsu (knapi) dokumentētajām supersenajām civilizācijām, kas pastāvēja ap šumeru laiku un varbūt nedaudz senāk, švakākās formās, izsvaidītas pa matušku zemi, ir pašas pirmās kādas bijušas, ir defoltais. Galvenais iebildums pret hipotēzēm, kas to apstrīd ir - ''bet kur ir evidences tam, ka ir bijusi senāka un liela, 'advancēta' civilzācija?''.

Jautājums sexpertiem - kas jums būtu laba evidence tam? Fosilizējusies mamutkolas bundža? Vecas māla plāksnes ar mazu antropomorfu zirdziņu seksuālām izklaidēm? Vibratori? Pudele Moskovskajas? Kas?


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kjiimikjis
2017-08-09 13:22 (saite)
"Kur problēma visas mūsu paliekas atstāt zem vulkāniskiem iežiem, plūdu u.c. kataklizmu radītiem kilometrīgiem kultūras slāņiem?"

Gana advancētas civilizācijas mēdz gana dziļi kašāties, pat mūsējā ir līdz pārsimt miljoniem gadu pagātnē aizkapājusies, bet tas tā. Lielākā problēma ar šo ir tā, ka gūzma mūsu palieku ir atmosfērā, tā kā ierakt nesanāks.

Un maisiņus no polifluorētajiem neražo, tos visbiežāk izmanto tur, kur vajadzīga noturība pret agresīvu vidi. Teflons, piemēram, un vēl šādi tādi polimēri, kas pielietojuma ziņā neatšķiras no daudzām citām plastmasām - tikai krutāki pēc daudziem parametriem, un, attiecīgi, dārgāki. Tad vēl ir visādas virsmaktīvās vielas un vēl šādi tādi nišas produkti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?