gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2017-08-03 16:18:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry

https://www.spectator.co.uk/2017/07/migrants-and-madness-in-the-med
Yet according to Eurostat, the EU’s statistical arm, of the 46,995 migrant arrivals in Italy in the first four months of this year, only 635 were Syrians and 170 were Libyans. By contrast, 10,000 came from Nigeria, 4,135 from Bangladesh, 3,865 from the Gambia, 3,625 from Pakistan and 3,460 from Senegal. None of these countries can be said to be consumed by civil war, and even if some individuals had reason to claim asylum, international law dictates that they should claim it in the first ‘safe’ country they reach — which in every case would be before crossing the sea to Italy.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]src
2017-08-03 17:03 (saite)
Jā, nigērieši, bangladešāņi, gambieši, pakistāņi un senegālieši būtu jāsūta atpakaļ, ja to jau nedara. Vai tad viņiem piešķirts bēgļu statuss?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2017-08-03 17:40 (saite)
Domājams, ka lielākajai daļai nē, bet problēma ir tāda, ka de facto viņus nekur atpakaļ nesūta, viņi ''krājas''. Birokrātija ap šīm lietām parasti ilgst vismaz pus gadu un pat tie, kas oficiāli pasludināti par deportējamiem, nereti vienkārši ''pazūd'' vai kā Vācijas un Zviedrijas gadījumos, iestādes vienkārši tielējas aiz ''humanitāriem apsvērumiem'' vai elementāras apātijas/liberālisma. Tā pat ir grūti noorganizēt pašu atpakaļ sūtīšanas procesu koordinācijā ar valstīm, uz kurām viņi būtu jāsūta. Lieki teikt, ka tām galīgi nav vēlme sadarboties šajā jautājumā. Vēl problemātiskāk, kad cilvēkiem, un tādu ir daudz, nemaz nav sakarīgu dokumentu.

Sausais atlikums ir tāds, ka šāds random migrantu uzkrājums no trešās pasaules valstīm pieaug ne pa gadiem, bet pa nedēļām. No tā arī veidojas viss tass haoss, ar ko netiek galā nedz sociālie dienesti, nedz policija. No kā veidojas getto rajoni, t.s. no-go zonas un citi prieki.

Daudz vienkāršāk būtu šos cilvēkus laikus nobloķēt pirms robežu pārkāpšanas, nevis dīlot ar situāciju pēc tam, kad putra ievārīta, bet lūk, valstu politiskās gribas trūkums un ''sorosītu'' kuģīši, kā bildē trāpīgi kariķēts, darbojas kā takši, lai aiztranspoirtētu tikko piepūšamajā laivā ierāpušos labuma meklētājus pa taisno no Lībijas uz Eiropu, nozīmē, ka šis process turpinās bez traucēkļiem. Robežsardze īsti ar to netiek vai negrib tikt galā. Vidžilantes no ''Defend Europe'' faktiski vienkārši dara to darbu, ko būtu jādara pašām valstīm, bet dažu propagandonu acīs viņi ir ''bandīti'' un ''pirāti'', kas grib nogalēt nabaga bēgļus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]heda
2017-08-03 21:38 (saite)
Vai tad vienkāršāk nav sargāt robežas, nevis pēc tam izraidīt?
Divi kuriozi pēdējā laika piemēri par to, kā tas darbojas realitātē:
1) Pēdējā laikā Stokholmā siro pārsimts marokāņu, pārsvarā nodarbojas ar narkomāniju un vecu ļaužu aplaupīšanu raujot somas un zeltlietas, vairākiem senioriem sagādāti arī smagi miesas bojājumi. Vakar zilacaina zaļo partijas dāma nāca klajā ar priekšlikumu, kā risināt šo problēmu - ierīkot tikšanās vietu, kur "šie jaunieši justos drošāk kā sociālā dienesta telpās".
2) Vīrelis, kurš pēc notiesāšanas par izvarošanu piermoreiz izraidīts no Zviedrijas 2005.g., pēc tam izraidīts vēl septiņas reizes. Tagad noslēdzis šo epopeju ar slepkavību.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2017-08-03 23:19 (saite)
@_@

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?