gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2017-05-08 15:29:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
lmao
''Paris syndrome (French: Syndrome de Paris, Japanese: パリ症候群, Pari shōkōgun) is a transient mental disorder exhibited by some individuals when visiting or vacationing to Paris, as a result of extreme shock resulting from their finding out that Paris is not what they had expected it to be. It is characterized by a number of psychiatric symptoms such as acute delusional states, hallucinations, feelings of persecution (perceptions of being a victim of prejudice, aggression, or hostility from others), derealization, depersonalization, anxiety, and also psychosomatic manifestations such as dizziness, tachycardia, sweating, and others, such as vomiting.[1]Similar syndromes include Jerusalem syndrome and Stendhal syndrome. The condition is commonly viewed as a severe form of culture shock. It is particularly noted among Japanese travelers.''


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ulvs
2017-05-08 17:02 (saite)
Kaut kur biju lasījis par šo un citiem līdzīgiem sindromiem. Lai vai kā, tas ir kārtējais smalkais pierādījums cilvēku un mediju neatraujamajai saskaņai modernajā pasaulē. Nevaru sagaidīt, kad info varēs laist pa vēnu. Vienā reizē noskatīties filmu un izlasīt grāmatu ar vienu šāvienu, fuck yeah!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2017-05-08 17:12 (saite)
Vairāk saistāms ar to, ka japāņi savā samērā konservatīvajā izolētībā un homogenitātē vēl nav sapratuši, ka Parīze jau sen vairs nav asociējama ar baltiem cilvēkiem beretēs vārdā ''Žaks'', franču maizi, Edīti Piafu, Pjēra Rīšāra filmām un romantisku pasēdēšanu omulīgā āra kafejnīcā pie Elizejas laukiem, bet ir kaut kas daudz tuvāks ūtrupes placim kaut kur Somālijā. Shatered expectations.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ulvs
2017-05-08 17:06 (saite)
Runājot par geimingu, izlēmu, ka atkal jāizspēlē Thief: Deadly Shadows (3. spēles daļa) ar visādiem texture, resolution un citiem modiem, kas uzlabo geiming kvalitāti. Atceros, ka gamez.lv review šai spēlei nebija tā spožākā, t.i., tika iedots tikai kaut kāds 7/10, taču man šī tomēr ir mīļākā Thief spēle (lai arī mans pirmais Thief bija 2. daļa, kas arī ir izcila manta). Tā gan nav perfekta, bet atmosfēras dēļ es piešķirtu vismaz 8/10.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2017-05-08 17:08 (saite)
Neatceros par gamezu, bet starp thief hardkōrfaniem trešais nemaz neskaitās slikts. Abominācija ir pēdējais, ceturtais.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?