making sense - [ieraksti | vēsture | ko es lasu | par mani]
gedymin

[   par mani   ]
[   arhīvs   ]

[12. Dec 2015|10:39]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Nesen [info]extranjero komentēja, ka visvairāk islama teroristu varētu nākt no inženieru vidus. Tas izklausās ticami. Ir arī viedokli apstiprinošs raksts te: Engineers and woo

Es teiktu, ka dažādi ekscentrski uzskati ir neparasti populāri plašākā, inženierus pārklājošā grupā. Pie tās pieder tehniski domājošie cilvēki vispār - visādi programmētāji, inženieri, tehniķi, un asistējošā līmeņa zinātnieki. (Tas, ir tie, kuri neieņem vadošus amatus. Ir arī ar fringe uzskatiem zināmi panākumiem bagāti zinātnieki, bet pieņemu, ka līdz šai stadijā vairākums tomēr atbirst, jo radošu darbība zinātnē grūti savienot ar neracionālu domāšanu. Un tad vēl arī tas faktors, ka no standartviedokļa atšķirīgi uzskati varbūtību nonāk vadošā amatā nepalielina.)

Manuprāt, to var izskaidrot ar taking ideas seriously personību komplektā ar neattīstītu kritisko domāšanu, kas liek nonākt valley of bad rationality. Tas ir, šādiem cilvēkiem av vairak fringe ideju kā vidēji aritmētiskajam indivīdam, viņi tas gluži vienkārši ņem nopietnāk.
saiteatstāt nospiedumu

Comments:
[User Picture]
From:[info]mindbound
Date:12. Decembris 2015 - 13:03
(Link)
Tas šķiet ticami (gan hipotēze, gan skaidrojums).
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:12. Decembris 2015 - 16:25
(Link)
'Cept idejas, kas fjuelē islama terorismu nav ''fringe''. Protams, ka VISI muslimi neaus šahīda jostu un neņems rokā kalašu, līdz ko saskarsies ar infideliem. Kā liecina reakcijas no ''mēreno'' puses, tā ir atbalstoša, ambivalenta vai negribīgi nosodoša.
Jāņem vērā arī tas, ka daudziem droši vien liekas, ka Rietumi vienkārši saņem pelnīto atriebību par iebrukumiem TA valstīs. Šo viedokli es pat varu cilvēciski saprast.

Kas attiecas uz faktu, ka izglītoti cilvēki ir galvenie terorisma kultivētāji un organizatori - tas tā bijis vienmēr. Tipisks piemērs - komunisti.
[User Picture]
From:[info]indulgence
Date:13. Decembris 2015 - 17:54
(Link)
Nuss, kad Sarkanās jūrjas krastā ar vietējiem kūpinājām zāli un spriedelējām par dzīvi, šamie ar teica, ka vismaz pie viņiem to brāļu musulmaņu kodolu kā reizi veidojot fizmatu (tas man tāds apzīmējums visiem eksaktajiem) studenti un diplomētie. Tā kā kaut kas tajā ir.