making sense - Komentāri [ieraksti | vēsture | ko es lasu | par mani]
gedymin

[   par mani   ]
[   arhīvs   ]

12. Dec 2015|10:39

gedymin
Nesen [info]extranjero komentēja, ka visvairāk islama teroristu varētu nākt no inženieru vidus. Tas izklausās ticami. Ir arī viedokli apstiprinošs raksts te: Engineers and woo

Es teiktu, ka dažādi ekscentrski uzskati ir neparasti populāri plašākā, inženierus pārklājošā grupā. Pie tās pieder tehniski domājošie cilvēki vispār - visādi programmētāji, inženieri, tehniķi, un asistējošā līmeņa zinātnieki. (Tas, ir tie, kuri neieņem vadošus amatus. Ir arī ar fringe uzskatiem zināmi panākumiem bagāti zinātnieki, bet pieņemu, ka līdz šai stadijā vairākums tomēr atbirst, jo radošu darbība zinātnē grūti savienot ar neracionālu domāšanu. Un tad vēl arī tas faktors, ka no standartviedokļa atšķirīgi uzskati varbūtību nonāk vadošā amatā nepalielina.)

Manuprāt, to var izskaidrot ar taking ideas seriously personību komplektā ar neattīstītu kritisko domāšanu, kas liek nonākt valley of bad rationality. Tas ir, šādiem cilvēkiem av vairak fringe ideju kā vidēji aritmētiskajam indivīdam, viņi tas gluži vienkārši ņem nopietnāk.
saite Read Comments

Reply:
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..