making sense - [ieraksti | vēsture | ko es lasu | par mani]
gedymin

[   par mani   ]
[   arhīvs   ]

[1. Sep 2016|22:14]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
saiteatstāt nospiedumu

Comments:
From:[info]krishjaanis
Date:2. Septembris 2016 - 01:04
(Link)
Tas pētījums ir no tās sērijas, kur man savulaik, šķiet, mindbound kko linkoja ar Semu Harrisu, kur viņš iefanoja par to, ka MODERNĀ ZINĀTNE, redz, esot aklājusi, ka kurināt ugunskuru, malkas apkure ir kaitīgi veselībai. Tikpat ģeniāli kā šprotu kaitīgums. Jebkuram idiotam ir skaidrs, ka mums šādos pētījumos ir darīšana ar laboratorijas zurkām un modelētām abstrakcijām, nevis reāliem, miesiskiem cilvēkiem. Totāls robotu-overlordu un matemātiķu-datorgīku lobijs.
[User Picture]
From:[info]mindbound
Date:2. Septembris 2016 - 01:19
(Link)
Es saprotu, ka Tu esi visai tālu no jelkādas zinātniskās darbības, taču tik daudz jau vajadzētu saprast arī tāpat: laboratorijās iegūtie dati nav 1:1 realitāte, taču tie ir nepārtraukti atjaunota realitātes karte. Apgalvot, ka "reāli, miesiski cilvēki" atrodas kaut kādā fundamentāli citā plānā un zinātnes noskaidrotais viņus neskar, ir... es pat nezinu, naivi, truli vai abējādi.

Savukārt par "robotu overlordiem un matemātiķiem-datorgīkiem" gan labāk runā ar pienācīgu pietāti, kuras formas Tev kā ticīgajam gan jau nebūs svešas. ;) XXI gs. pat tādā nostūrī, kā šis, praktiski viss sākas un beidzas ar informācijas ieguves un apstrādes sistēmām un tiem, kuri šīs sistēmas saprot, veido un uztur. Arī Tava izsapņotā dzīve pie sasistas siles ārpus tehnogēnās civilizācijas joprojām ir un turpinās būt daudzos un dažādos veidos tieši un netieši atkarīga no šīs civilizācijas un tās pamatā esošās informācijas plūsmas, un Tavos komentāros es novēroju to, ka šis fakts Tev nav nezināms.

"The need to be observed and understood was once satisfied by God. Now we can implement the same functionality with data-mining algorithms."
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:2. Septembris 2016 - 07:15
(Link)
''Es saprotu, ka Tu esi visai tālu no jelkādas zinātniskās darbības, taču tik daudz jau vajadzētu saprast arī tāpat: laboratorijās iegūtie dati nav 1:1 realitāte, taču tie ir nepārtraukti atjaunota realitātes karte.''

Sorī, bet ''realitātes karte'', par kuru tu jau gadiem runā, tāvās smadzenēs ir pilnīgs bullšits. Atrodi zēles no sava autisma un sāc mēģināt kontaktēt ar reāliem cilvēkiem, ne tikai ar saviem tik pat gīkīgajiem institūtu un universitāšu nērdiem, kas par realitāti uzzina no teorētiskiem rakstiem un spredšītiem. Ir traki un es par to nepriecājos, bet kad redzu Ctulhu, tevi un gedymin kaut ko rtakstām par ''savu redzējumu'' ir tāda sajūta, ka lasu citplanētiešu vai AI mēģinājumu saprast kā strādā cilvēce un cilvēka prāts, lai prastu labāk iefiltrēties. Tieši tik atrauti no realitātes jūs esat.
[User Picture]
From:[info]mindbound
Date:2. Septembris 2016 - 12:50
(Link)
Par mums nesatraucies, we're doing just fine. Un, while we are at it, mēģini sevi nediskreditēt, ķeroties pie "autisma" talking pointa.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:2. Septembris 2016 - 21:16
(Link)
Tas, ka Jūs dūing džast fain, es nešaubas. Es nerūpējos par jums, bet par sevi un saviem tuvajiem. Tādi knari kā jūs priekš manis liekās kā apdraudējums. Nu zini, kā vīruss, kas var nosist tavu labības ražu. Tāpēc nebrīnies, ja šādus džast fainos ar laiku sāks sist cilvēki, kuri vienkārši vēlas izdzīvot.
[User Picture]
From:[info]mindbound
Date:3. Septembris 2016 - 04:09
(Link)
Apdraudējuma saskatīšana šeit, protams, ir abpusēja. Protams, visu iesaistīto pušu interešu un mīļā miera labad būtu labi, ja sarunas par sišanu tā arī paliktu tikai par sarunām.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:3. Septembris 2016 - 11:57
(Link)
Piekrītu. Bet tas nozīmē, ka radikalizēšanās procesam jābeidzas no ABĀM pusēm. Šobrīd anti-nacionālisms, interfrontisms un kreisums nevaid piebremzēt savu absurdo uzvaras gājienu, kā rezultātā sāk jau parādīties uzskatāmas tendences rait-wing pretestībā. Vēl gadus 10 atpakaļ tas pat nebūtu iedomājams. Fanīgi, ka es šito pareizi noprognozēju, kad mums vēl bija sarunas ankhā. Told you so.
[User Picture]
From:[info]mindbound
Date:3. Septembris 2016 - 17:35
(Link)
Tas, ka faktiski visas tendences sabiedrībā izraisa pretreakciju, ir triviāli un neattaisno atsevišķu "told you so". Tas ir menedžējami, taču lielākoties nav pat jāmenedžē: savā ziņā visiem ir labāk, ja opozicionāriem un kontrāriešiem šķiet, ka viņi izcīna lielu un nozīmīgu cīņu un pie pirmajiem rezultātiem atviegloti uzelpo (case in point: Brexit, kā sakarā vēl nekas nav beidzies, un par ko prognozēju, ka ap 2018. g. šādu laiku/2019. g. sākumu es no savas puses varēšu piezīmēt "told you so").

Jāpiebilst gan, ka būšanu pret nacionālismu un par globālismu nevar empīriski vienādot ar interfrontismu un marksismu. Tur varbūt ir korelācija (pie kaut kādiem neotrockistiem or something (?), man nav ne jausmas, kā mūsdienās vispāri izskatās marksisms), bet aiz šādas nostājas var un mēdz stāvēt pavisam citu veidu intereses, ne visas no tām pat politiskas to begin with.

Anyway, savas domas par šīm lietām esmu jau izteicis ne reizi vien, detaļās neatkārtošos.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:3. Septembris 2016 - 18:25
(Link)
''Tas ir menedžējami''

Nez ko tu ar to gribēji teikt. Rairt wing kustība un populārisma augyms ir tautisks, kamēr kreisie gnīdas ir anti tautiski. Ar ''menedžēšanu'' tu laikam domā ar vien krutāku autoritārismu no antiptautiskajām gnīdām?

Un kas ar Brexit? Kā reiz Brexita pretinieki prognozēja nez kādu armagedonu, bet nekas tāds britānijai nenotiek un ir pilnīgi skaidrs, ka nekad nenotiks.

''man nav ne jausmas, kā mūsdienās vispāri izskatās marksisms''

Kāpēc tu melo. Esmu jums linkojis Frankfurtes skolas sensejus ne viebnu vien reizi. Tieši TIK šizofrēniski izskatās mūsdienu marksisms. Cilvēki, kas sapratuši, ka vairs nav par ko cīnīties, bet tomēr cīnās un izdomā fiktīvus ienaidniekus, aktīvi sadiršot savas valstis tādā veidā.
[User Picture]
From:[info]mindbound
Date:4. Septembris 2016 - 12:31
(Link)
Mani ļoti maz interesē (es teiktu pat, ka anti-interesē) tautiskums un populisms, Brexit sakarā es prognozēju pakāpenisku atgriešanos ES nākamo 2 līdz 3 gadu laikā (it īpaši ņemot vērā to, ka referendumam tik un tā ir tikai informatīvs raksturs) un ar Frankfurtes skolu vai līdzīgiem veidojumiem man nav nekāda sakara (izņemot faktu, ka, pie vajadzības izvēlēties, es uz tīri pragmatiska un instrumentāla pamata izvēlētos tos, nekā tautiski populistiskos jobikus, zelta rītausmas un dzintarjūgendus).
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:4. Septembris 2016 - 13:47
(Link)
Tas, ka tev šķiet, ka jāizvēlas starp diva veida ekstrēmismiem jau vien liecina par to uz kurieni ved šī brīža tendences. ''Aukstais'' pilsoņu karšs un pamatīga sabiedrības šķelšanās labākajā gadījumā. Common sense is not common anymore. :(
ES, turpinot pašreizējo kursu, kļūs par tik pat grotesku, bezjēdzīgu birokrātisku monstru kā stagnācijas laika PSRS, tāpēc tur vairs nebūs īsti kur atgriezties. Tās leģitimitāte dalībvalstu nāciju acīs rūk ar katru dienu.
[User Picture]
From:[info]chrono
Date:2. Septembris 2016 - 09:34
(Link)
Nu idiotiem varbūt ir skaidrs, ka viss, kas neatbilst viņu uztverei par labo un veselīgo ir vienkārši muļķības, bet nepaļausimies uz viņu viedokli. Ja Tev būtu, piemēram, elementāras ķīmijas zināšanas, Tu zinātu, ka sadegšanas rezultātā rodas dažādi mēsli, kas ir kaitīgi cilvēka veselībai. Tas man netraucē atpūsties ik pa laikam pie ugunskura, pacepinot gaļu, bet es neaizveru acis uz informāciju un izvērtēju cik ļoti zināmais varētu mani iespaidot, nevis izmetu to no apziņas kā "muļķības, jo normāli cilvēki taču zina, ka sadegšanas galaprodukti ir tikai labas domas un gards šašliks".