making sense - Komentāri [ieraksti | vēsture | ko es lasu | par mani]
gedymin

[   par mani   ]
[   arhīvs   ]

2. Sep 2016|01:19

mindbound
Es saprotu, ka Tu esi visai tālu no jelkādas zinātniskās darbības, taču tik daudz jau vajadzētu saprast arī tāpat: laboratorijās iegūtie dati nav 1:1 realitāte, taču tie ir nepārtraukti atjaunota realitātes karte. Apgalvot, ka "reāli, miesiski cilvēki" atrodas kaut kādā fundamentāli citā plānā un zinātnes noskaidrotais viņus neskar, ir... es pat nezinu, naivi, truli vai abējādi.

Savukārt par "robotu overlordiem un matemātiķiem-datorgīkiem" gan labāk runā ar pienācīgu pietāti, kuras formas Tev kā ticīgajam gan jau nebūs svešas. ;) XXI gs. pat tādā nostūrī, kā šis, praktiski viss sākas un beidzas ar informācijas ieguves un apstrādes sistēmām un tiem, kuri šīs sistēmas saprot, veido un uztur. Arī Tava izsapņotā dzīve pie sasistas siles ārpus tehnogēnās civilizācijas joprojām ir un turpinās būt daudzos un dažādos veidos tieši un netieši atkarīga no šīs civilizācijas un tās pamatā esošās informācijas plūsmas, un Tavos komentāros es novēroju to, ka šis fakts Tev nav nezināms.

"The need to be observed and understood was once satisfied by God. Now we can implement the same functionality with data-mining algorithms."
saite Read Comments

Reply:
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..