cits ([info]garamgajejs) rakstīja,
@ 2011-05-10 09:33:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:foto

BBC, In pictures: Africa's burgeoning middle class



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]antons_v
2011-05-10 14:51 (saite)
Es tieši pirms dažām dienām klausījos viņu radio programmu par šo tēmu. Izklausījās, ka Āfrika pamazām attīstās un arvien vairāk cilvēku var baudīt normālu dzīves līmeni.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]garamgajejs
2011-05-10 15:21 (saite)
Šie "standarta" uzlabojumi ir redzami pilsētās, urbānā vidē. Lai gan tur ir citas problēmas, un jo īpaši jaunattīstības valstīs. Nesen biju uz publisko lekciju par šo tēmu - neformālās pārvaldes un uzņēmējdarbības sistēmas un civilā fleksibilitāte, kurā autori piedāvāja domāt par jauniem nekārtības (disorder), nevis kārtības (order) veidiem. Manuprāt, daudzsološa perspektīva.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]antons_v
2011-05-10 16:16 (saite)
Varbūt vari kaut kā paskaidrot, kas tiek saprasts ar "nekārtību"? Tas ir kaut kāds spontāns, pašorganizējošs process, jeb to kāds arī regulē? Un, ja regulē, tad saskaņā ar kādiem principiem?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]garamgajejs
2011-05-10 17:13 (saite)
Ar 'nekārtību' tiek piedāvāts saprast civilās pašorganizēšanās sistēmu, kas ietver organizēto noziedzību, neregulētu uzņēmējdarbību, jaunus pilsoniskās piederības veidus (i.e. pilsonības pārformulēšana ārpus binārās valstiskās piederības - bezpavalstniecības sistēmas). Liela nozīme ir, piemēram, pilsētas arhitektūrai, kas attiecīgi veicina, vai apgrūtina šos procesus telpā (ekstrēms piemērs Brazīlijā). Šī nekārtība ir pieaugošs un ietekmīgs konkurents t.s. leģitīmajai kārtībai. Varas struktūras cenšas izvairīties no nenoteiksmes, jo 'space of ambiguity' ir draudi varai un tās pārstāvjiem. Kas visu šo padara vēl intensīvāku ir fakts, ka bieži vien šajās valstīs politiskā un policejiskā vara ir cieši saplūdušas un korumpētas. Plus tas viss kontekstā ar migrāciju un globalizācijas procesiem. Klausījos konkrēti šos. Davis vairāk piedāvāja 'disorder' kā analītisku perspektīvu, bet Simone uzsvēra uz pārmaiņu nepieciešamību un "letting go, letting be", dodot vairāk vietas pašnoteikšanās procesiem kā nozīmīgam mūsdienu sociālās realitātes aspektam.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]antons_v
2011-05-10 19:18 (saite)
Man jau likās, ka tas viss velk uz pašorganizāciju. Vai var teikt, ka tas ir kaut kāds jauns grassroots democracy paveids?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]garamgajejs
2011-05-10 20:04 (saite)
Es to vairāk saprotu kā rezultātu spēka un pretestības mijiedarbībai (kā Fuko power and resistance). Tās pārvaldes un organizācijas sistēmas ir relatīvi nestabilas, bet noturīgas. Drīzāk jauni empowerment paveidi kā neparedzētas sekas sociālpolitiskai un ekonomiskai marginalizācijai.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?