wildflower ([info]fermenta) rakstīja,
@ 2017-09-06 21:34:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:lalu, lilu, sila

Ceļā uz mazāk atkritumiem
Šodienas lielā atskārsme - sveramo biezpienu taču varu lūgt iesvērt savā trauciņā, nevis maisiņā. Mazāk vide piesārņosies + pašiem ērtāk mājās paņemt, nemētāsies maisiņš pa ledusskapi. Nez kāpēc par to nebiju iedomājusies līdz šim. Pēc krējuma un jogurta taču gāju ar savām burciņām. Bet lūk, tiem par taru jāmaksā, bet tāds bezmaksas maisiņš pat neliek aizdomāties.
Polietilēna maisiņu salocīšana strādā. Somā blakus auduma iepirkuma maisiņam arī salocītais lielais iepirkuma maiss, ja nu pirmais ir aizmirsies vai jau pilns. Kad vīramāte lūdza atsūtīt maisus dārzeņu sūtīšanai no laukiem, atklājām, ka īsti jau nav ko sūtīt, jo kopš iepriekšējās reizes nemaz tik daudz jaunu maisiņu nav uzradies.
Un esmu pieradusi pie kefīra paku skalošanas, lai arī tās varētu šķirot.


Laika un citu resursu taupīšanai gribu mēģināt plānot nedēļas ēdienkarti un iepirkumus. Eksperimentēju ar aplikācijām, kur to ērtāk darīt, jo dzīvam papīram nav laika (vai arī mazas rociņas cenšas to noņemt). Eksperimenta sākums ir daudzsološs. Sastādīta nedēļas ēdienkarte un uz veikalu vairs nedodos katru dienu (kas bija ikdienas pastaigas sastāvdaļa). Bonusā nenopērku šokolādes vai vēl kādus nevajadzīgus kārumus.

Un šodien rudens. Redzēju pirmo kāsi, kas skaļi kliegdams lidoja prom. Un botāniskajā dārzā klusiņām pielasīju pilnu somu zīļu bērnudārzam.



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]fermenta
2017-09-08 13:24 (saite)
Mēs lēnām uz to virzamies, jo līdz šim brīdim nav bijis grūti dienas vidū pastaigājoties aiziet līdz veikalam un atvest ratos.
Sūtījumi jau ne tikai mums nāk, bet jā, jau pati sāku domāt, ka kaut ko varētu izdomāt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?