Kuets Kotkins ([info]felipe) rakstīja,
@ 2013-04-17 18:36:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Mūzika: Bedřich Smetana - Má Vlast - Vltava
Entry tags:izglītība, wtf

Par plaģiātu
Kā noprotams, tad vismaz vietā, kur izglītojos es, plaģiātu uzskata par stingri nevēlamu un atklāti gadījumi var veikli beigties ar citas mācību iestādes meklējumiem. Manuprāt, šāda kārtība ir tikai atbalstāma un man pret to nav nekādu iebildumu. Skaidrs, ka ikdienā daudzi vienalga izmanto dažādus svešus darbus un veikli ar tiem manipulē, bet vismaz augstākā līmenī viss ir sakārtots (vismaz gribētos tā domāt).
Tomēr stāsts ir par ko citu. Zināms, ka internetā mūsdienās var atrast teju visu un tas ir tikai normāli, ka šī iespēja tiek arī izmantota. Problēmas sākas brīdī, kad kādu informāciju mēģini atrast latviski. Var jau protams bļaut, ka esi muļķis un ko tad meklē latviski, ja var meklēt citās valodās, bet ir specifiskas jomas, kurās nepieciešama informācija par Latviju vai informācija tieši mūsu valsts izpratnē. Pēdējā laikā meklējot šādu informāciju (un man interesējošu informāciju vispār), 80% rezultātu, kurus piedāvā google, ir atlants.lv un citi mazāki šāda tipa portāli. Samaksā 40 santīmus un tev ir ne tikai termina definīcija, bet vesels referāts par to. Jauki, protams, bet nešaubos, ka šāda situācija ievērojami arī pavairo plaģiātisma gadījumus. Tā droši vien ir mazās valodas nelaime, ka izmantot varam vairāk to, kas uzskatāms par plaģiātismu, nevis normālu zinātnisku avotu.
Nekāda risinājuma man nav, tikai tāda apdomāšanās par tēmu.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]murxxe
2013-04-17 21:49 (saite)
Jap, terminoloģija latviešu valodai ir lāsts, jo īpaši, ja apskati jaunākas teorijas. Var jau runāt par terminu vārdnīcām, bet, piemēram, psihologiem terminu vārdnīca ir no 1999. gada.

Kas attiecas uz atlants.lv darbiem... nu, ja tev veselais saprāts nepiemīt un neaptver, ka pirms tevis vismaz 10 cilvēki ir mēģinājuši nodot identisku eseju, tad esi pelnījis tikt izslēgts.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?