07 Oktobris 2008 @ 21:03
 
Piketējošais 60 gadīgais babulis Panorāmā: saņemu 1200 Ls uz papīra, strādājot 3 darbavietās. Tas, protams ir traģiski, ka večiņai šitā jāmokās, un suka Godmanis lai nu kam, bet viņai algu varēja paaugstināt. Interesanti tikai nafig viņa tā plēšas? Aizvien jāpērk pamperi bērniem? Kokaīns dārgs? Vai lieli tēriņi par pokera automātiem?
 
 
( Post a new comment )
[info]begemots on 7. Oktobris 2008 - 18:24
tu uzprasies uz jautājumu, ar cik mēnesī tu normāli iztiec un ko tu par to vari atļauties?

uz vecumu, starp citu, aktivizējas arī veselības lietas, tev var nākties tērēt vairāk par 100Ls mēnesī tikai tāpēc, lai turpinātu justies ikdienā NORMĀLI.
(Atbildēt) (Diskusija) (Link)
[info]kangaroo on 7. Oktobris 2008 - 18:33
Tajā brīdī, kad cilvēkam ir jātērē 100 lati, lai normāli justos, trīs darbavietās diezvai vairs var pastrādāt. Drīzāk tā ir kāda azbesta vecene, kura pelna pelnīšanas pēc- iegājusi azartā.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
[info]begemots on 7. Oktobris 2008 - 21:30

nepaies ne XX gadi, kad pats tāds/tāda būsi. un, ja neesi rets izņēmums, gribēsies dzīvot normāli katru dienu, nevis pusmēnesi. un ja neesi pavisam rets izņēmums, diez vai kas tev būs iekrāts uz to laiku.

skuju tu zini, vai viņai varbūt kādi radi slimi, vai mazbērni (un bērni kas ir, teiksim, skolotāji vai ārsti un arī pelna nulle, komats, tāpēc, ka ir tizli un nebrauc uz Īriju celtniecībā strādāt).

padomāsim labāk no otra gala. 3 vietas, 1200 - tas ir vidēji 400Ls uz papīra uz vienu vietu, jeb ~260 uz rokas. Tobiš sanāk, ka ar 1 darbu tu, ja īrē vietu, vari knapi samaksāt īri un komunālos Rīgā. Par otru algu tu vari paēst, aiziet pie dakteriem un nopirkt normāli drēbes, un par 3.šāda izmēra algu tu vari beidzot arī vēl kaut ko izdarīt papildus.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
[info]fedrs on 7. Oktobris 2008 - 21:43
Pazīstu cilvēkus, kas to visu pamanās par pensiju. Nu labi, nedaudz bērni palīdz. Be tik un tā, visu nomaksā, vēl pamanās paceļot, protams, ne kur tālu, bet tik un tā. Bauda dzīvi un neņerkst, lai arī būtu par ko.
Principā katram ir tiesības gribēt dzīvot labāk, gan augstāk minētajai kundzei, gan uzņēmumu padomju locekļiem. Tikai nez vai viņi būtu tieši tie, kuru dēļ visiem būtu jānostājas uz ausīm.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
[info]begemots on 8. Oktobris 2008 - 06:09
Atvaino, bet izklausās drusku neticami. Gribētu saprast tad, cik liela tad ir ši pensija un labprāt saprastu, cik ir tas "nedaudz", ko bērni palīdz.

Vienīgais, kas man nāk prātā ir, ja cilvēkam nav jāmaksā īre (proti, ir privatizēta sava dzīves vieta). Vai arī viņš nedzīvo Rīgā.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
[info]raganish on 9. Oktobris 2008 - 10:51
vai ta' pensijas vecumā cilvēkam nepienāktos būt iegādājušamies personīgo jumtu virs galvas, nevis pa īrētām platībām mētāties?
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
[info]begemots on 9. Oktobris 2008 - 14:16

Tie, kam tagad ir pensijas vecums, lai cik dīvaini tas nebūtu, nemaz tik bieži neko iegādāt nevarēja. Nepateikšu, kā tieši tika formulētas īpašuma lietas ar mājām un vasarnīcām, bet ja tu nebiji tik kruts, lai tev būtu māja/vasarnīca, tad dzīvokļa privātīpašumi neeksistēja.

(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Link)
[info]antuanete on 9. Oktobris 2008 - 10:59
Loģiski domājot, tas nav pilnas slodzes darbs. 8hx3 ir 24h, tātad nereāli. Faktiski, strādājot fiziski iespējamu darba laiku, alga nav nemaz tik nožēlojama.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
[info]begemots on 9. Oktobris 2008 - 14:22

nu, pieņemot 3 pusslodzes darbus (5*4*3 = 60h nedēļā), tas sanāk ~Ls5 stundā pirms nodokļu nomaksas, kas ja nemaldos, strādājošiem pensionāriem vismaz kādu laiku atpakaļ gāja no pirmā lata, jeb mazāk nekā defaultie ~Ls3/h.

Ja tas ir tiešām kā viņa minēja: no 8 līdz 24 - proti 16h diennaktī, 5 dienu darba nedēļa, tas vispār ir Ls3/h uz papīra.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Link)
[info]igotblues on 7. Oktobris 2008 - 19:02
kapeec tik rupji? :((
tanti var izmantot kaa iedvesmu reklaamas kampanaas sludinot ES jauno probleemas risinaajumu par iedziivotaaju novecoshanu un neatrazhoshanos, liidz ar ko straadaajosho videejais vecums paliek arvien lielaaks..

..taa draudzin ir muusu naakotne!
(Atbildēt) (Diskusija) (Link)
[info]fedrs on 7. Oktobris 2008 - 20:34
Tas nemaz nav rupji. Visas rupjības es paturēju pie sevis. Vai tas viss nav totāls farss? Tikai noliec šito protestētāju ar visu Krīgeru blakus Rimi kasierei, kurai fiziski nav iespējas nedz aiziet papiketēt, nedz pastrādāt vēl 2 vietās.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
[info]begemots on 7. Oktobris 2008 - 21:21
RIMI kasieres arī strādā no 8 rītā līdz 12 naktī?
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
[info]fedrs on 7. Oktobris 2008 - 21:26
Nezinu, bet droši vien to tev pateiks, ja piezvanīsi 80007464.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
[info]begemots on 7. Oktobris 2008 - 21:33
tas bija retorisks jautājums, piedod. esmu diezgan pārliecināts, ka nestrādā.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
[info]begemots on 7. Oktobris 2008 - 21:35
Faktiski, nezinu kā tev, bet diemžēl man nākas secināt no personiskās un savu radu pieredzes, ka vecumam pieaugot, izdevumi tikai palielinās. Gan par sevi, gan par savējiem. So, neko zaimojošu šīs sievietes izteikumos es neatradu, lai arī viņa saņem šos 1200Ls uz papīra par, domājams, 16h darba dienu.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Link)
[info]murse on 7. Oktobris 2008 - 19:50
Mums ir aukle, kurai ir 64, viņa lielu darbdienas daļu skraida pakaļ ļoti aktīvam sīcim, kas ir darbiņš nepajokam, tad iet majās un apkopj savu mammu, kas ir jau ļoti veca un uz gultas. Viņai ir jāpērk paika sev + mammai, zāles sev + mammai, plus jāapmaksā dzīvoklis. Tam ar 2 pensijām un aukles algu knapi pietiek, domāju viņai ar nekas nebūtu pretī saņemt 12000 uz papīra un drusku mazāk skaitīt santīmus.
(Atbildēt) (Diskusija) (Link)
[info]klintara on 8. Oktobris 2008 - 20:21
Ciniski :(
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Link)