: who's that girl? - : 4 gadi un gandrīz 7 mēneši

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
> the cut
> fashion telegraph
> more life

Septembris 7., 2023


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
12:13 - : 4 gadi un gandrīz 7 mēneši
no rīta pie dārziņa durvīm prasa: "mamma, cikos tu būsi man pakaļ?"
bakstu ar pirkstu viņa pirmajā pulkstenī: "kad mazā strīpiņa būs uz 5 un lielā - uz 12"

bet vispār, teju katru rītu mēģina izkaulēt brīvdienu, negrib iet uz dārziņu. 
es ceru, ka tās ir tādas atskaņas no vasaras, kad bija daudz dzīvošanās pa mājām, nevis kaut kas slikts.
reiz teica, ka viņam tur garlaicīgi. ka nepatīk gulēt diendusu. cerams, nenoklusē kaut ko svarīgu.

(9 with milk | cup of coffee?)

Comments:


[User Picture]
From:[info]unknown_entity
Date:7. Septembris 2023 - 14:31
(Link)
Mēs savējo sākām vākt no BD pirms diendusas ap 4.5-5 gadu vecumu, jo pats negulēja, tikai dziedāja un bubulēja. Labi, ka mums tāda iespēja bija.
[User Picture]
From:[info]f
Date:7. Septembris 2023 - 16:25
(Link)
es atceros lasījusi, ka līdz 5 gadiem bērnam tā diendusa ir vajadzīga tīri attīstībai, bet vispār, jā, labi, ka jums tāda iespēja bija :)
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:7. Septembris 2023 - 14:47
(Link)
ir jau arī garlaicīgi, ja pavēro tur notiekošo. pusstundu stāvēt garderobē, līdz visi saģērbjas ārā iešanai. pa abām ārāiešanas reizēm tās ir divas garderobē nostāvētes stundas dienā. un tad gulēšana - lielai daļai bērnu tā nav vajadzīga, bet personālam gan; ja varētu, viņi vispār bērniem iebarotu miegazāles (klīst stāsti par kādu dārziņu, kur to darīja arī).
[User Picture]
From:[info]f
Date:7. Septembris 2023 - 16:29
(Link)
es te tā paskaitīju, ka tā darba diena jau tāda nekāda baisā jau nesanāk:
1) 8os sanāk visi bērni
2) no 12iem līdz 15iem ir klusā stunda (i.e., la-fa priekš audzītēm)
3) 17os 99% bērni tiek savākti



[User Picture]
From:[info]au
Date:7. Septembris 2023 - 21:21
(Link)
ak, kā jums vakaros? manējie no nepilniem četriem diendusas vairs neguļ, un, ja gadās piemigt, elle un indija vakarā ar laicīgu aizmigšanu..
[User Picture]
From:[info]f
Date:8. Septembris 2023 - 09:36
(Link)
ja neguļ diendusu, tad lieku gulēt pēc 19iem, laikā starp 19iem un 20iem aizmieg.
ja guļ diendusu, tad laikā no 22iem līdz 23iem aizmieg.

katram no šiem diviem variantiem savi plusi un mīnusi :)
[User Picture]
From:[info]au
Date:8. Septembris 2023 - 17:53
(Link)
Labi, ka redzi abiem + un -
es vēlo gulēšanu vnk nevaru nevaru nevaru :)
From:[info]polija
Date:11. Septembris 2023 - 09:11
(Link)
Jap! Mums bija līdzīgi. No kādiem 3,5g bērns vairs diendusu negulēja. Nu tā, ka es varēju, protams, viņu dabūt līdz gultai pēc ēšanas, bet miegs viņai nebija nevienā acī un viņa nabags tur varēja novārtīties 2h un neaizmigt. Tad arī sāku bīdīt bd šo jautājumu. Plusā vēl BD jau bija ta pats, ka grozījās un ņēmās, traucēja citiem gulēt, citreiz 1+h, kamēr parubījās, tad atkal nevarēja piecelties, un, protams, vakarā tad nevarēja aizmigt. Un tad nākamajā rītā atkal nevarēa piecelties..
Bez diendusas vakarā jau 20.30 bija gultā (kkādos 7.30-8os cēlās), ar diendusu - vēl 22:30 nevarēja aizmigt.
Tas vecums tieši iekrita ar covidu (4+-5+gadi un tad es tai vecumā zem 5g līdz 5g 3 mēn. pusgadu nevedu uz bd (reāli baidījos noraut to zarazu, ja meita atstieptu un nolikt karoti), un tad ar septembri jau viņa bija vecākajā grupiņā. Tur tad sarunāju ar vadītāju un viņa - ar audzītēm, ka meita drīkst negulēt.
Bet nu praktizēja to tā, ka nevis pēc pusdienām - kurš negrib gulēt, bet visi aiziet gulēt, bet tie, kas nav aizmiguši pēc laika (kad garderobe izvēdinājusies) var celties (to ar nevienam speciāli nereklamē, protams :D) Meita un vēl pāris vecākie bērni tā negulēja Citreiz cēlās kko klusi zīmēja, krāsoja, šķirstīja grāmatiņas, lika puzles, utt.. Tādas klusās lietas (jo tur viena telpa). Citreiz pavārtījās tāpat pa gultu, ja celties negribēja (tas vairāk sakrita ar to, kad biju lūgusi audzītei, lai iedod viņai ko palasīt, ko meita ne vienmēr gribēja :D).
Bet jā - pie šāda rasklada nebija problēmuar gulētiešanu vakarā, celšanos no rītiem un beidzot sākām nekavēt rīta nodarbības dārziņā, jo visi bija izgulējušies un pamodušies.

Vispār ieteiktu tāpēc runāt ar audzītēm un vadību..

Un jā -vēl viena lieta - šis arī ir aspekts, par ko padomāt, pirms lemt, cik gados bērnu uz skolu sūtīt. Viena lieta, ko arī mums psihologs prasīja, kad laidu meitu 6g vecumā, bija par diendusām. Vai guļ, neguļ, prasās gulēt, vai nevajag. Otrs - ja bērns ir no tiem, kam grūti aizmigt un kā man bērnībā tās diendusas jau no 4g ir tādas mocības, ka vēl tgd 41+gados atceros, kā bd nevarēju aizmigt, tad turēt bērnu bd pie tām obligātajām diendusām vēl līdz 7g??! Tur tak skaidrs, ka bērns būs līdz nāvei izbesījies ..
[User Picture]
From:[info]glam_our
Date:16. Septembris 2023 - 19:01
(Link)
Man te gadu jaunākam tieši tas pats. Visu laiku lūdzas brīvdienu un no rītiem saka, ka negrib braukt jo jāguļ. Tiklīdz ir ārā no mājas tad gan čīkstēšana beidzas. Bērnudārzus nomainījām, ja par iepriekšējo vēl varējām šaubīties, tad tagad apmeklē bd lambordžīnī, katru dienu ir kaudze bilžu un video kā viss patīk.

> Go to Top
Sviesta Ciba