: who's that girl? - : gurķi un negurķi

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
> the cut
> fashion telegraph
> more life

Augusts 13., 2020


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
10:02 - : gurķi un negurķi
samarinēju divas burciņas ar pārliešanas metodi. neviena burka nesaplīsa, gurķi kā uz burvja mājiena mainīja krāsu, šodien viena jāprovē, lai zinātu, vai marināde nav salaista dēlī.
tagad man ir vēl lielāka kaudze ar gurķiem, nekā pirms tam, jo vakarā atveda vēl, bet brīvroku režīma nebija, jo.
kā par spīti notikusi anarhija - bērns pie vecvecmammas gulējis diendusu no 13.00 līdz 16.00. līdz 16.00, karl! vai jūs zināt, ko tas nozīmē mūsmājās? pateikšu priekšā - pie tās stundas, kurā bērns ir pamodies, pieskaiti klāt sešas stundas (16.00 + 6 h = 22.00) - tikos bērns ies gulēt. bet ja ir galīgi izsists grafiks (piemēram, no diendusas pamodies 16.00!), tad skaiti visas septiņas stundas klāt. nēn, protams, kas ta viņiem - 17.00 bērnam atbraucām pakaļ, un tālāk jau viņiem galva nesāp. es esmu ļoti iecietīga, un nekad nepārmetu un cenšos neaudzināt pieksatītājus, bet vot, ka viņi nepiezvanīs un nepajautās: "klau, šodien viņš netipiski vēlu aizmiga, līdz cikiem dot viņam gulēt?" tas manu iecietību tomēr var nogalēt (ar daudziem piegājieniem; esmu ļoti iecietīga, i mean it), jo esmu teikusi, lai zvana netipiskās situācijās vai tad, ja nav par kaut ko pārliecināti. tak nē. situācija netipiska, bet neskaidrību, kā izskatās, nav nekad. paši vainīgi, šodien bija jāklausās no manis lekcija par to, ka bērnam nedod gulēt ilgāk par 14.00. gulēt jāiet, maksimums 12.00. un visi būs laimīgi.

tātad, vai izdosies samarinēt atlikušos gurķus, nezinu. redzēs, kā kārtis kritīs.

(13 with milk | cup of coffee?)

Comments:


[User Picture]
From:[info]f
Date:13. Augusts 2020 - 10:18
(Link)
also, vakar E apritēja tieši gads un seši mēneši.
tagad var rakstīt - 1.5 g
(ja nu kaut kur būs jāraksta)
[User Picture]
From:[info]au
Date:13. Augusts 2020 - 10:51
(Link)
bet ir gandrīz veca tradīcija ļaut bērnam gulēt, cik grib, tā nav atkāpe no normas vai netipiska situācija viņu domāšanā. tas ir Tavs režīms, un tad vēl domas: "kā tad bērniņu modinās". nedusmo.
[User Picture]
From:[info]f
Date:13. Augusts 2020 - 13:26
(Link)
lūk, lūk, kā tad modinās. vot, atstāšu viņiem pa nakti, tad redzēs trādi rīdi, mūžā vairs neļaus tik vēlu un 3 stundas gulēt :D
[User Picture]
From:[info]217
Date:13. Augusts 2020 - 11:04
(Link)
oij, jā, I. jau tā ar garajiem gaišajiem vakariem pēdējā laikā miga ap 22, bet tad nedēłļas nogalē brīvdienās pāris reizesmašīnā aizmiga uz 1h (ikdienā mājās diendusas vairs nav vispār) un viss, šonedēļ iet gulēt ap 23 vai pēc

cerams Tavējais aties atpakaļ ierastajā režīmā, nevis paliks tagad tajā 22+!!
[User Picture]
From:[info]f
Date:13. Augusts 2020 - 13:32
(Link)
tā jau mums ir normāls režīms, kuru ievērojot, miegs un nomods iet kā aptiekā, kā bankā un, galu galā, kā pēc pulksteņa, kas sniedz mums visiem labu miegu, saprotamu dienas kārtību, un vecākiem - dažas stundiņas sev (nevis bērnam, piem., ja) pirms paši liekas gulēt.

man būtu ļoti grūti, ja bērns visu laiku liktos gulēt vēlāk, nekā es :D

E aizmieg ap 19.30 (pluss mīnuss uz vienu vai otru pusi) un 7.00 ceļas. pati eju gulēt starp 22iem un 23iem. 23 skaitās ļoti vēlu :D
[User Picture]
From:[info]vilibaldis
Date:13. Augusts 2020 - 11:24
(Link)
labāk provē rīt vai parīt, šodien vēl nebūs savilkušies
bet par bērnkopību, pilnībā pievienojos au, šī netika uztverta par netipisku situāciju :)
[User Picture]
From:[info]f
Date:13. Augusts 2020 - 13:32
(Link)
savilkās - par daudz etiķa, bet tā nav mana vaina! :D
[User Picture]
From:[info]kisswithafist
Date:13. Augusts 2020 - 14:08
(Link)
Nu, es kā stažēta tante teikšu, ja vien viņi paši neuzplijas, lai ved sīko patusēt, free childcare is free childcare :D es māsas sīkos ļoti centos likt gulēt pēc grafika, bet reizēm tas vienkārši nav iespējams. Nenāk miegs, un viss!
[User Picture]
From:[info]f
Date:13. Augusts 2020 - 14:29
(Link)
tieši tāpēc esmu ļoti iecietīga, bet nejau bezgalīgi :D un skaicka, lai neatkārtotos līdzīga situācija, ir kaut kas jāsaka. dažreiz vienkārši jāatkārto biežāk, nekā gribētos, a ko padarīs.

tā jau es saprotu, ka visādi var būt.
From:[info]polija
Date:13. Augusts 2020 - 23:37
(Link)
un kā tas ies kopā ar bd režīmu pēc mēneša, ko? Tas viens. Otrs - pierodi un pieņem - bērni aug un mainās, viņiem eventually lēnām vajag mazāk miega, miegi mainās. Nu nebūs jums šāds režīms vēl pusgadu, nebūs! :D 2h pa dienu un vēl 11,5h pa nakti.
Tas ko es sapratu ar savējo, ka lūk miegs režīms ir toč viena no vismainīgākajām lietām bērna attīstībā :D Un tici man - mūsmājās arī bija THE REŽIMS - no brīža, kad izlasīju "Apmierināta mazuļa dienas ritms", līdz brīdim, kad to varēju kaut ko cik nokontrolēt. Bet nu, ja bērns var izvilkt jau normāli augšā līdz 13iem, tad viņu vnk būs arvien grūtāk nolikt gulēt tajos 12os (un nevajag jau ar - kurā bd iet gulēt 12os)? Līdz 16iem gulēt gan nebūtu jāļauj, tas arī fakts..
[User Picture]
From:[info]au
Date:14. Augusts 2020 - 14:55
(Link)
Par pēdējo teikumu:
Abi (1,5 un 3,5) man ceļas astoņos, guļ 14:00-16:00, naktsmiegs 21:00 (kāpj pidžammās 20:30). Manuprāt, lielisks režīms un no diendusas ceļas četros. Tā ka - var būt visādi.
[User Picture]
From:[info]f
Date:15. Augusts 2020 - 12:13
(Link)
vai varētu būt, ka tev ir aizmirsies, kā tur īsti bērnudārzos ir? man jau bija pirmā saruna ar b/d par to, un teica tā - viņi var iet gulēt un citi pat aizmieg turpat pie pusdienu galda, kurš tiek pasniegts 11:40 (oficiālais miega laiks - 12:20), un tā ir pati mazākā grupiņa, no 1.5 g.

re [info]au savs derīgais režīms.

skaicka miegs mainās, bet katrai ģimenei un katram bērnam ir savs derīgais režīms, rutīna, lietu kārtība, sauc kā gribi. bet citi pieskatītāji, viņiem vnk nav tik svarīgi, un viņi neiespringtu par režīmu vispār, ja es neko neteiktu.

pamazām diendusas laiks būs vēlāk. pēc tam diendusas nebūs vispār. bet tas notiek pakāpeniski. a viss cits - ir novirzes no normas :)
From:[info]polija
Date:24. Augusts 2020 - 17:17
(Link)
nu mēs jau 3,5gados nonācām pie tā ka diendusa ir tikai BD. Un es nesaprotu, ka'līdz 16iem nogulējis bērns ir spējīgs aizmigt 21os. Nu runa par 3,5gadnieku, protams, ar 1,5gadnieku viss skaidrs - tā ir norma. Varbūt "za kompaņiju" vnk aizmieg? :D Jo nue s bd cīnos ar audzītēm, lai labāk ceļ manējo augšā agrāk, negaida līdz 15iem, jo 15os piecēlusies viņa vnk NAV piedabūnama gulēt ātrāk par 22:30. Es viņu varu nogurdināt,v aru visus rituālus, varu visu, bet tas nabaga bērns ielīdis gultā 21:30 vnk stundu var tur ņemties, kamēr sanāk miegs un tomēr aizmieg.. Kamēr liekot gulēt, kad tiešām jau nāk miegs, ir iemigusi jau pēc 2min. Manējā kā reizi DAUDZ gulēja 1,5-2u gadu vecuma. Bebja vecumā gulēja par maz, tad līdz 2 gadi - par daudz (bija pat 15-16h diennaktī, un tgd atkal ir gājis konkrēti mazumā un mani centieni pieturēties pie kaut kāda ritma mani ir noveduši jau vairākkārt līdz baltajām pelītēm, līdz beidzot padevos un pārplānoju vismaz brīvdienas pēc principa, ka "diendusas nav" :)

> Go to Top
Sviesta Ciba