: who's that girl? -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
> the cut
> fashion telegraph
> more life

Janvāris 16., 2019


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
09:39
iniciatīvas "produktīva laika organizācija" ietvaros izdomājām, ka svētdienā jāiepērkas nedēļu uz priekšu. laikam vajadzēja sākt trenēties mazliet agrāk, jo izskatās, ka pirmais mēģinājums prasa pieslīpēšanu un atgriešanos veikalā pēc papildproduktiem jau ceturtdien.

(10 with milk | cup of coffee?)

Comments:


[User Picture]
From:[info]termostats
Date:16. Janvāris 2019 - 13:34
(Link)
Apsveicu! Tas ietaupa gan laiku, gan naudu, gan nervus.

Jau kādu laiku tiek piekopts šāds modelis un tas ir atzīts par veiksmīgāku, nekā ieprikšanās bez īpaša režīma, taču ir problēma ar to, ka ir daļa produktu, kuri neglabājas nedēļu, līdz ar to tāpat nākas šo režīmu pārkāpt, vai arī nedēļas beigās lietot tikai to, kam ir garāks termiņš.

Tagad pirmo mēnesi testēju variantu ilgi stāvošos produktus pirkt mēnesim, tādā veidā noņemt daļu slodzes no iknedēļas ieprikšanās un palaižot to bišķi brīvākā režīmā. Arī finansiāli vai vismaz psiholoģiski šādi ir vieglāk, jo iepriekš regulāri bija tā, ka nedēļu pirms jaunajiem ienākumiem ģimene no burvju cepures sāk vilkt ārā visādas neatlieamās vajadzības, kuras varēja paredzēt jau sen atpakaļ.

[User Picture]
From:[info]f
Date:18. Janvāris 2019 - 09:43
(Link)
nudien! gan jau vēlāk liksies pašsaprotami, bet pirmajā nedēļā es tiešām jūtu ietaupīto laiku. par naudu vēl īsti nevar saprast, bet noteikti ir vismaz minimāls ietaupījums. agrāk es tāpat izdalīju dienas budžetu, kurā jāiekļaujas, taču tas ne vienmēr sanāca :)
[User Picture]
From:[info]217
Date:16. Janvāris 2019 - 13:34
(Link)
ahh, mēs sākām iepirkties uz nedēļu, kad sākam dzīvot kopā pirms gandrīz diviem gadiem, un tāpat vēl arvien uz nedēļas beigām kkas pietrūkst. par laimi vairs nemetu produktus ārā, to ar laiku iemācījos, cik mēs varam daudz apēst, un vairs nekas nepaliek pāri un nesapūst, bet tāpat, piemēram šodien man sāk šķist, ka augļu svaigu nepietiks līdz svētdienai.

tā pilnīgi perfekti izdomāt, cik un ko vajag man šķiet var tikai tad, ja tev ir saplānots ēdienreižu plāns uz nedēļu, un tu skaidri zini ko kurā dienā ēdīsi...
[User Picture]
From:[info]_re_
Date:16. Janvāris 2019 - 21:02
(Link)
lūk, pēdējais punkts mani uzreiz atbrīvo no vēlmes vispār domāt par iepirkšanos nedēļai - kā ellē ratā lai es zinu, ko gatavosim nedēļu uz priekšu, jau vienai dienai ir grūti izdomāt. :D
[User Picture]
From:[info]217
Date:16. Janvāris 2019 - 21:48
(Link)
nu, var jau, piemēram, nedēļas 2-3 pierakstīt vai nu ko ēd vai ko pērc un uz tā bāzes izvedot vidējo pirkšanas sarakstu. nebūs perfekti, bet vismaz ietaupīsies laiks un nauda - jā, sanāk uz nedēļas beigām piepirkt klāt šo to,, bet nav jāiet uz veici katru dienu, un, pērkot lielākus iepakojumus uz priekšu ilgakam laikam, tomēr sanāk lētāk....
[User Picture]
From:[info]slepkava
Date:16. Janvāris 2019 - 22:34
(Link)
mani nedaudz interesē sadaļa, kā iepērkot nedēļai, pat nezinu, ko var ietaupīt - tieši naudas ziņā, jā laika iespējams.

Pieņemu, gan ka dzīvojam katrs savādākos apstākļos, jo man veikals ir 100m attālumā.
[User Picture]
From:[info]217
Date:16. Janvāris 2019 - 22:43
(Link)
a) man mēdz pašauties katru reizi roka pēc kkā iepērkoties, kas nav iepirkumu sarakstā, nedēļā reizi braucot sanāk nopirkt liekus sūdus 1x, nevis 7x kā būtu, ja pirktos katru dienu
b) ja ietu katru dienu vai otro pirkt, ietu visticamāk uz tuvāko veici, kas ir maziņš un ļoti dārgs, iepērkoties nedēļai, braucam uz tālāk esošo veici, kur viss daudz lētāks
c) pat ja mēs tomēr brauktu uz tālāko lielāko veici, nevis mazo piemājas veici, lai paika sanāk lētaka katru dienu, tad aizietu vairāk nauda degvielai pa nedēļu
d) nu jā un tas par lielajiem iepakojumiem - domājot par to, ka es pērku ilgakam laikam ēdienu, nevis tikai vienai vai divām dienām, sanāk vairāk koncentrēties uz lielajiem iepakojumiem, attiecīgi, arī vismaz šeit pirkt lielākus iepakojumus sanāk lētāk.
[User Picture]
From:[info]f
Date:17. Janvāris 2019 - 15:07
(Link)
vienmēr ir brokastis, kurās ir +/- tas pats, tad ir pusdienas un vakariņas, ko var izplānot uz katru nedēļu, un tad jau paliek uzkodas, ar tām grūtāk, jā.

man problēma izrādījās daudzums, cik un ko patiesībā vajag uz nedēļu.

bet es redzu daudz plusus šai praksei tieši priekš manis :)

[User Picture]
From:[info]kakjux
Date:17. Janvāris 2019 - 19:50
(Link)
Es saprotu, ka esmu picky eater, bet es nevaru “saplānot”, ko man gribēsies ēst nedēļu uz priekšu. Jo es esmu tas frīks, kura drīzāk nomirs badā pie pilna ledusskapja, nekā šmorēs / ēdīs kaut ko, ko man tajā brīdī negribas :D un tas viss ir on a whim, nobody knows what could happen.

Also, svaigus dārzeņus un citus perishables, kā tos noturēt nedēļu dzīvus?
[User Picture]
From:[info]f
Date:18. Janvāris 2019 - 09:46
(Link)
ņemot vērā, ka, vismaz ziemas laikā, un vismaz latvijā, reti kurš veikalā nopērkamais auglis ir gatavs ēšanai (lielākoties viņi visi ir zaļi; polmelo jau trešo nedēļu stāv uz palodzes - gatavojas) uzreiz, tas patiesībā nav nemaz tik neiespējami.

citādi, trial & error.

> Go to Top
Sviesta Ciba