: who's that girl? - :

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
> the cut
> fashion telegraph
> more life

Janvāris 27., 2015


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
11:01 - :
var jau būt, ka mani tūlīt nomētās ar tomātiem, bet - kas izdomāja, ka neatstāt viesmīļiem dzeramnaudu, nozīmē, ka tu esi slikti audzināts neģēlis? vai tad viņiem algu nemaksā? sakiet, maksā minimālo? es arī esmu strādājusi par minimālo, bet dzeramnaudu tāpēc man neviens nav atstājis. labi padarīts darbs ir jāatalgo papildus? pilnībā piekrītu. es arī labprāt gribētu, lai klienti atstāj vēl papildus 15 %. bet tad, kad viņi to nedara (un viņi to nedara nekad), mēs ar kolēģēm nezākājam viņus par slikti audzinātiem neģēļiem.
beigu galā, sanāk tā, - ja es gribu paēst, bet man nav dzeramnaudas, tad labāk būt audzinātam džentlmenim nopirkt narvesenā sviestmaizi.

(12 with milk | cup of coffee?)

Comments:


[User Picture]
From:[info]str
Date:27. Janvāris 2015 - 11:12
(Link)
es jau nu neciešu, ka kāds man nezināms cilvēks slikti par mani domā
[User Picture]
From:[info]silpurene
Date:27. Janvāris 2015 - 11:17
(Link)
es dzeramnaudu un dāsni atstāju tad, kad man ļoti patīk apkalpošana un atmosfēra. Ja ir iestudēti un samocīti laipni, tas neskaitās.
[User Picture]
From:[info]f
Date:27. Janvāris 2015 - 13:29
(Link)
dažkārt atstāju par to vien, ka nav ilgi jāgaida :)
redz, tik tālu nu esam tikuši.
From:(Anonymous)
Date:27. Janvāris 2015 - 11:55
(Link)
manuprāt, nevar visu mest pār vienu kārti.

Latvijā ļoti liels cilvēku procents strādā par minimālo algu, līdz ar to, protams, kāpēc gan tieši viesmīļiem būtu jāsaņem čaji, un nevis, say, frizieriem vai kantora iemītniekiem? (godīgi sakot, uz mani neviens šķībi nav skatījies, ja neatstāju čaju. drīzāk nezina, ko darīt, ja atstāj.)

uk par minimālo rauj pārsvarā entry level fabrikas darbinieki, tāpat apkopēji, etc, un arī viesmīļi, un, lai arī fabrikas darbs nav kā divus pirkstus apmīzt, tomēr es uzskatu, ka viesmīlim ir gan katru dienu tīrs krekls jāuzvelk, gan jāprot aprunāties ar ēdājiem kā cilvēkam, gan arī grīdas jāizmazgā pēc tam, un tas prasa daudz vairāk skillus, nekā fabrikā sakrāmēt kastes tornītī. līdz ar to viņi tos savus 15% nopelna un tas ir tikai taisnīgi. tik stingru čaju tradīciju kā amerikā nav, un es piemēram nepārdzīvotu, ja uz katru vienu pivcīti man neatstāj čaju, bet ja divdesmit cilvēku galds sēž visu nakti un uz savu 700 paundu rēķina man atstāj 2.30, tad jā, es paskatītos šķībi.

tl; dr : atkarīgs, kur.

/zan
[User Picture]
From:[info]f
Date:27. Janvāris 2015 - 13:28
(Link)
tomēr jau mums visiem ir kaut kādi noteikumi. es kā minimālās algas sekretāre arī tomēr uzņēmuma seju. tad nu jautājums - kurš izdomāja? varbūt agrāk tā viesmīlība tomēr bija kā pakalpojums, ko tu sniedz tikai tad, ja tev iedod to peniju or smth. bet tā jau arī nebija. so, esmu neizpratnē.
[User Picture]
From:[info]slepkava
Date:27. Janvāris 2015 - 14:47
(Link)
kādas tad ir štatos tās dzeramnaudu tradīcijas?
From:(Anonymous)
Date:27. Janvāris 2015 - 17:59
(Link)
štatos viesmīļi saņem "tipped wage", kas ir apmēram 2-3 $ stundā (atkarībā no štata), līdz ar to čaji sanāk vairāk nekā puse no viesmīļa ieņēmumiem.
[User Picture]
From:[info]crescendo
Date:27. Janvāris 2015 - 23:34
(Link)
15-20 procenti no rēķina, un alga tiek rēķināta prezumējot,,ka minimālā iznāks summā ar tipiem. Un nodokļi jāmaksā it ka tie tipi būtu bijuši.
Ne visos štatos, bet tāda ir worst case scenārijs. Tur arī starbuckos baristas tipot pieklājas.
[User Picture]
From:[info]ripp
Date:27. Janvāris 2015 - 12:07
(Link)
nu, par labu apkalpošanu var atstāt. bet imho dzeramnauda ir labās gribas žests. tas ir, samaksāji, super, nesamaksāji, arī super, ir tiesības. un ja kādam tas nepatīk, tad prolēma ir viņu galvās. man pašai gan ir tā, ka par labu apkalpošanu jūtas grēks neatstāt. bet par sūdīgu grēks atstāt :D
[User Picture]
From:[info]f
Date:27. Janvāris 2015 - 13:28
(Link)
es arī ar prieku atstāju par labu servisu, bet jautājums paliek - kurš to izdomāja?
[User Picture]
From:[info]antikrists
Date:31. Janvāris 2015 - 13:10
(Link)
Imho, tas, ka obligāti visur jāmaksā dzeramnaudas, ir tikai ASV, jo viņiem tur restorānu īpašnieki (& stuff) bezmaz dzeramnaudas viņu algās ierēķina - alga bez dzermnaudām ir nekāda. Kaut ko tādu lasīju.

Bet nu pie mums to sviestu ievazāt? Nafig.

> Go to Top
Sviesta Ciba