|
Janvāris 27., 2015
Comments:
From: | (Anonymous) |
Date: | 27. Janvāris 2015 - 11:55 |
---|
| | | (Link) |
|
manuprāt, nevar visu mest pār vienu kārti.
Latvijā ļoti liels cilvēku procents strādā par minimālo algu, līdz ar to, protams, kāpēc gan tieši viesmīļiem būtu jāsaņem čaji, un nevis, say, frizieriem vai kantora iemītniekiem? (godīgi sakot, uz mani neviens šķībi nav skatījies, ja neatstāju čaju. drīzāk nezina, ko darīt, ja atstāj.)
uk par minimālo rauj pārsvarā entry level fabrikas darbinieki, tāpat apkopēji, etc, un arī viesmīļi, un, lai arī fabrikas darbs nav kā divus pirkstus apmīzt, tomēr es uzskatu, ka viesmīlim ir gan katru dienu tīrs krekls jāuzvelk, gan jāprot aprunāties ar ēdājiem kā cilvēkam, gan arī grīdas jāizmazgā pēc tam, un tas prasa daudz vairāk skillus, nekā fabrikā sakrāmēt kastes tornītī. līdz ar to viņi tos savus 15% nopelna un tas ir tikai taisnīgi. tik stingru čaju tradīciju kā amerikā nav, un es piemēram nepārdzīvotu, ja uz katru vienu pivcīti man neatstāj čaju, bet ja divdesmit cilvēku galds sēž visu nakti un uz savu 700 paundu rēķina man atstāj 2.30, tad jā, es paskatītos šķībi.
tl; dr : atkarīgs, kur.
/zan
| From: | f |
Date: | 27. Janvāris 2015 - 13:28 |
---|
| | | (Link) |
|
tomēr jau mums visiem ir kaut kādi noteikumi. es kā minimālās algas sekretāre arī tomēr uzņēmuma seju. tad nu jautājums - kurš izdomāja? varbūt agrāk tā viesmīlība tomēr bija kā pakalpojums, ko tu sniedz tikai tad, ja tev iedod to peniju or smth. bet tā jau arī nebija. so, esmu neizpratnē.
kādas tad ir štatos tās dzeramnaudu tradīcijas?
From: | (Anonymous) |
Date: | 27. Janvāris 2015 - 17:59 |
---|
| | | (Link) |
|
štatos viesmīļi saņem "tipped wage", kas ir apmēram 2-3 $ stundā (atkarībā no štata), līdz ar to čaji sanāk vairāk nekā puse no viesmīļa ieņēmumiem.
15-20 procenti no rēķina, un alga tiek rēķināta prezumējot,,ka minimālā iznāks summā ar tipiem. Un nodokļi jāmaksā it ka tie tipi būtu bijuši. Ne visos štatos, bet tāda ir worst case scenārijs. Tur arī starbuckos baristas tipot pieklājas. |
|
|
Sviesta Ciba |