extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
Tas ir ārsta ētikas (pat Hipokrāta zvēresta) pārkāpums – ja nevari palīdzēt, tad vismaz centies nenodarīt ļaunu. Kas var būt vēl tiešāk pretrunā ārsta būtībai, kā šis? Tā gan ir ASV specifiska problēma, jo tā problēma ar tām injekcijām ir tieši tāpēc, ka Eiropa pārtrauca sadarbību ar ASV uzņēmumiem, ja zāles izmanto arī nāvessoda izpildei. Tādu pašu nosodījumu pelnījuši ASV psihologi, kuri piedalījās apsūdzēto teroristu psiholoģiskajā spīdzināšanā.

Bet man tagad skolā ir jāatbild uz jautājumu, kas interesē arī visiem sieviešu tiesību aizstāvjiem – kurā brīdī sākas dzīvība? Un pareizā atbilde no zinātnes viedokļa ir – apaugļošanās brīdī. Visas abortu tiesības tiek vērtētas no cita aspekta, un nekur nav novelkamas stingras robežas, un tas daudziem liek justies neērti.

Būs jāpasūta šis CD arī. Es biju domājis uzrakstīt īsu konspektu par galvenajām idejām, bet tad sapratu, ka nav vērsts. Viņa spēks ir literārajā talantā nevis faktu pārstāstā. Tas katram pašam ir jālasa vai jānoklausās, un noteikti būs interesanti, pat ja viņa izklāstītās problēmas ir jau zināmas.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?