extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2017-05-12 08:58:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Ierobežojumi reizēm palīdz (2litreņu mārketings)
UK bija problēmas ar bezrecepšu zāļu nepareizu lietošanu un tā izraisītām biežām blakusparādībām, tāpēc UK valdība nāca klajā ar ideju, ka noteiktas sāpju remdinošās zāles vajadzētu tirgot tikai ierobežotā daudzumā. Farmaceitu mafija un tās neapzinīgie līdzskrējēji, protams, uzreiz kritizēja šo ideju, sakot cilvēki jau nav muļķi – ja gribēs, tad tāpat ieies aptiekā divreiz vai aizies uz citu aptieku vai lielveikalu.

Rezultāti vēlāk parādīja, ka kritiķiem nav taisnība – šie ierobežojumi ievērojami samazināja nelabvēlīgās blakusparādības. Domāju, ka tas pats būs ar 2litrenēm. Iespējams, ka neviens pat šo ietekmi vēlāk nepētīs, bet vismaz ir zināms, ka šis ierobežojums ir tā vērts, lai to izmēģinātu.

Žetons arī tam cibiņam, kurš nolēma netulkot mārketinga mafijai. :)


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]gnidrologs
2017-05-12 11:57 (saite)
Līdzīgi kā ar kopīrait programmētājiem un hakeriem-pirātiem. Antagonisku likumu uzlikšana tikai veicinās to apiešanas metodikas attīstību. Nesen neuzlaižamais Denuvo, kas tikai uzskatīts par datorspēļu pirātisma nāvi, jau kādu laiciņu ir uzkrakots un pamazām nāk ārā gamez versijas tīklā.
Tieši tā pat ir ar lētas dziras vai tabakas ierobežojumiem un aizliegumiem. Visi šie likumi, nodokļi u.c. sprunguļi bamšļu mīļotāju riteņos tikai padara tos viltīgākus, nelegālākus un neražīgākus priekš nodokļu sistēmas. Var pat pievilkt salīdzinājumu ar nodokļiem un birokrātiju, ar ko ik dienu jācīnās mazo biznesu īpašniekiem. Viņi vienkārši pārstāj maksāt nodokļus, jo redz valsti kā ienaidnieku. Šādi likumi nekad nav labi nedz lowly average Joe, nedz pašai valstij. Tas ir izvētīts ar vēsturiskiem piemēriem.

(Atbildēt uz šo)


[info]nure
2017-05-12 15:03 (saite)
Vīnu arī vairs pakās netirgos?

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?