extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2024-07-15 12:40:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Kāpēc krii ielika tekstu cibā krievu valodā? Viņa nav iepriekš rakstījusi krieviski, cibas auditorija nelasa krieviski, un šobrīd ir nopietni centieni mazināt krievu valodu Latvijā, jo Krievija to izmanto kā līdzekli savas imperiālistiskās kultūras izplatīšanai.

Man ir tāda sajūta, ka vairums cibiņu ir atklāti vai mazāk atklāti Krievijas imperiālisma atbalstītāji. Pat ja viņi nosoda Putinu, viņi tik un tā atbalsta Krievijas imperiālisma domāšanu.

Nesen Rīgā Maskavas iela tika pārdēvēta par Latgales ielu. Tas ir patīkami vairumam latviešu. Vai bažas par lielajām izmaksām bija pamatotas? Pārdēvēšana ir notikusi un finanšu problēmas tas nav radījis.

Viens arguments bija, ka Rail Baltica plānos ir vecās ielas, un pārtaisīt plānus izmaksās dārgi. Nu lūk, izrādās Rail Baltica jauno staciju projekts vispār ir finansiāla katastrofa, Eiropas Savienība grib apmaksāt tikai pamattrasi. Staciju būvēšanas lietderība tiek apšaubīta, un izmaksas ir ievērojami cēlušās. Vispār nav zināms, kad un kā tieši šis projekts tiks īstenots Rīgā.

Vai kaut kādā vietā ir minēts, ka šajās problēmās ir arī ielu pārdēvēšana? Nekur par to nav dzirdēts, un visdrīzāk tāpēc, ka tās ir nenozīmīgas uz citu reālu problēmu un izmaksu fona.

Nespēja redzēt šīs reālās problēmas, un tā vietā tikai aizstāvēt krievu valodu un krievu laiku uzspiesto kultūru nav Latvijas pilsoņa cienīgi.

Kādreiz mēs domājām, ka arī Mamikins ir progresīvs pilsonis, bet viņš izrādījās kremļa atbalstītājs. Visi nebūs mamikini, bet ļoti daudzi, par kuriem mēs domājam kā progresīviem, patiesībā ir krievu imperiālistiskās kultūras aizstāvētāji.

Šim nav nekāda sakara ar krievu valodas lietošanu privāti. Es pats ar daudziem ukraiņu draugiem un bēgļiem runāju krieviski. Nav nekāda aizlieguma vai kauna to darīt. Savukārt publiski Latvijā nav jāstiprina krievu valoda.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?