extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2024-06-24 22:40:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Domājot par Farāža izteikto Putina slavēšanu, es nolēmu atkal palasīt Anatoliju Karlinu.

Te jāatgādina, ka Karlins ir krievu imperiālists, kurš pareizi prognozēja, ka Putins iebruks Ukrainā, bet smagi kļūdījās, paredzot, ka tā būs ātra un pārliecinoša Krievijas uzvara.

Bet tā vai citādi viņš ir gudrs cilvēks, kuru par spīti radikālām viedokļu atšķirībām ir patīkami lasīt. Nu lūk, tagad viņš ir smagi vīlies Putinā un raksta, ka Putins patiesībā nav ar augstu IQ un visa Krievijas varas elite ir smagi sapuvusi un sapinusies savā melošanā un zagšanā. Es tam lielā mērā piekrītu. Karlins izskaidro, ka Krievijā ir labi tehniskie izpildītāji, arī ekonomikā, bet ar tik sapuvušu galvu tur nekas labs nevar sanākt. Piemēram, kā milzīgu kļūdu viņš uzskata, ka Putins pat nepabrīdināja galveno finansisti, kura pirms kara bija noguldījusi valsts valūtas rezerves (300 miljardus) ārzemēs, kur tos rietumvalstis iesaldēja un tagad atdos Ukrainai.

Par vēl absurdāku viņš uzskata Putina izrēķināšanos (lasi: slepkavošanu) ar sev netīkamām personām. Viņš norāda, ka nav pat īpaši jāmeklē iemesli, kāpēc Putins viņus novāc. Novākti tiek visi – gan krievu nacionālisti, gan liberāļi, gan kvalificēti iespējamie konkurenti. Viņš izsmej pat rietumu dibenlaižas, kas cenšas viņu paslavēt (a la Takers). Farāžs var necerēt, ka viņa gājiens dos viņam jebkādus politiskos punktus.

Kad Putins aizies (tiks novākts, nomirs, pats atteiksies no troņa?), tad visi metīs kažoku uz otru pusi.

Interesanti, ka šis labi saskan ar Noasa Smita idejām, ka Ķīnas ekonomiskās augšupejas gājiens tagad ievērojami bremzēsies galvenokārt tāpēc, ka Ši (Xi) nav ar īpaši augstu IQ.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?