extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2024-03-22 15:23:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Man šķiet, ka es pamazām sāku saprast, kā domāja tie, kas sacēla paniku kovida pandēmija laikā un kur ir viņu kļūda.

Būtībā tā ir loģikas kļūda, kad apgalvojums, ka “X ir slikts”, tiek interpretēts kā “X ir sliktāks par Y” vai “X ir sliktāks par visu citu”.

Kad viņi lasa detalizētu aprakstu, kā kovids kaitē, viņi automātiski sāk pieņemt, ka tas nozīmē, ka kovids kaitē vairāk nekā visas citas lietas, kuras nav tik detalizēti aprakstītas. Šī diskusija ir labs pierādījums tam: http://klab.lv/users/antiprojekcija/19381.html

Psiholoģiski tas droši vien strādā tā, ka zināmas lietas rada lielākas bailes nekā nezināmas lietas. Tā droši vien arī strādā propaganda, piemēram, noskaņojot cilvēkus pret imigrantiem. Pietiek detalizēti aprakstīt imigrantu izdarītos noziegumus, lai cilvēki uzskatītu, ka imigranti ir sliktāki par citiem iedzīvotājiem.

Varbūt ir, varbūt nav, bet vieni paši apraksti par imigrantu noziegumiem to nepierāda.

Vispārīgi es domāju, ka imigrantu uzņemšanai ir jābūt kontrolētai, jo imigrācija ir risks. Bet tas droši vien ir plašākā mērogā, kā sliktas kultūras ieviešana. Tam var būt vajadzīgi pasākumi, lai nepieļautu geto veidošanos vai nevēlamas kultūras nostiprināšanos.

Es nepieminu šo piemēru par imigrantiem, lai aizstāvētu nekontrolētu imigrāciju. Tikai norādu uz iespējamu propagandu, kas balstās uz psiholoģiju un maldīgu loģiku.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?