extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2023-12-15 07:29:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Investīcijas Pfizer akcijās nemaz nav bijusi tik laba izvēle.

Protams, kā jau vienmēr, viss ir atkarīgs no tā, kurā brīdī pārdod. Arī ar bitkoina burbuli var labi nopelnīt, ja zini pareizos brīžus, kad pirkt un pārdot (neiesaku). Bet nopietnas ilgtermiņa investīcijas (piemēram, pensijas papildināšanai) tomēr ir cita lieta nekā spekulatīva tirgošanās biržā.

Daudziem tas šķitīs paradokss – Latvija maksās Pfizer desmitiem miljonu eiro par nevajadzīgajām vakcīnām, un kopā ES noteikti pārmaksās miljardus. Tai pašā laikā Pfizer akciju vērtība tuvojas zemākajam punktam pēdējā desmitgadē, tiek atlaisti darbinieki, uzņēmums cieš zaudējumus utt.

Patiesībā skaudrā realitāte ir tāda, ka kovida vakcīna bija mazāk noderīga nekā daudziem šķiet. Tā bija ieguvums senioriem un riska grupām, bet lielākajai daļai cilvēku, it īpaši jauniešiem un bērniem, no tās varēja būt lielāks kaitējums nekā ieguvums.

Visi burbuļi agrāk vai vēlāk pārplīst. Pret realitāti neko nevar daudz iesākt. Var uz laiku to noliegt, politiķi var to ignorēt, sabiedrības maldi var uzturēt mītus ļoti ilgi. Pats galvenais faktors – kovids veseliem cilvēkiem, jauniešiem un bērniem bija tikai neliels risks.

Tiem, kas apzinās šo vienkāršo patiesību, Pfizer akciju burbulis nešķiet nekāds paradokss.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?