extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2023-12-01 17:25:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Francijā šobrīd 56% jauniešu atbalsta priekšlikumu, ka dzīvē katram pilsonim atļaut tikai 4 lidojumus ar lidmašīnu.

Man jāatzīstas, ka es būšu pārsniedzis šo limitu jau šogad vien.

Pagaidām tās ir tikai idejas, bet katra brīvības ierobežošanas politika sākas ar ideju. Bažas par 15 minūšu pilsētām varbūt ir reālas, tikai tās netiks realizētas tieši kā aizliegums pamest pilsētas, bet kādā citā veidā, kas nopietni ierobežo parastā cilvēka pārvietošanās iespējas.

Protams, tas nekādi neattieksies uz bagātniekiem vai pašiem politiķiem ar privātajām lidmašīnām. Pārmetumi Kariņam par privāto reisu izmantošanu ir vienīgi par valsts naudas tērēšanu nevis to, ka tas galīgi neatbilst zaļās politikas kursam.

Tāpat tviterī no progresīvo gala daudzi lielās ar savām ekoloģiski celtajām mājām, kuras atrodas dabas parkos, izmaksā miljonus un patērē desmitiem reižu vairāk resursu nekā caurmēra māja vai dzīvoklis. Katrs tērē savu naudu kā grib, bet tikai bagātnieki savu izšķērdību un dabas postīšanu drīkst likt zem dabas taupīšanas zīmola.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ctulhu
2023-12-01 20:42 (saite)
Par šitādu ideju bīdīšanu vajadzētu piemērot reālu kriminālatbildību. Ceļošana ir pamattiesības. Tad jau tik pat labi var izdomāt sabāzt viņus geto vai vispār liekos nošaut.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?