extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
Izraēla met bumbas uz Hamas.

Izlaist šo svarīgo momentu ir dezinformācija. Tas ir apmēram tāpat kā antivakss, kuri uzsvar, ka kovida vakcīnas nogalina, jo patiešām ir reizēm nevēlamas reakcijas, kuru dēļ cilvēki var nomirt. Bet nepiemin, ka kopumā senioriem no tām ieguvums visdrīzāk pārsniedza riskus.

Ārsti cenšas glābt dzīvības, bet tas nav absolūts mērķis, jo reizēm ārsti pasaka, ka kādu dzīvību glābt var būt pārāk dārgi un nelietderīgi un tā vietā resursi ir jāiegulda tur, kur tam būs lielāka atdeve.

Tieši tas pats ar Izraēlas karu pret Hamas. Viņi to dara ar mērķi gūt lielāku atdevi. Varbūt viņu aprēķins ir nepareizs. Es nezinu. Bet tā vietā, lai diskutētu šādā līmenī, tu vispār atsakies diskutēt par to.

Tu redzi tikai vienu – ka iet bojā cilvēki. Jā, iet, tieši tāpat kā tie bojā Nigērijā. (Un tā ir lieta par ko esmu diskutējis jau agrāk.)

Tu neredzi to, cik cilvēku dzīvības ir izglābtas ar šo cīņu pret Hamas. Un to cik daudz vairāk cilvēku ietu bojā, ja nebūtu cīņas pret Hamas. Netiešā veidā tu atbalsti lielāku upuru skaitu.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?