extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2023-08-25 10:54:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Par kovidu viss kļuva skaidrs brīdī, kad ienāca dati no kruīzu kuģa Diamond Princess, kas uzrādīja, ka kovida risks eksponenciāli pieaug atkarībā no vecuma. Šajā brīdī viss jau bija beidzies bērniem un jauniešiem, puslīdz beidzies pusmūža cilvēkiem, un nopietns risks bija saglabājies senioriem.

Jau tad paredzēju, ka visi, itin visi, inficēsies ar kovidu, un tas būs neatšķirami no ikgadējām saaukstēšanās slimībām, izņemot senioriem un riska grupām.

Arī senioriem viss bija beidzies, kad viņi bija saņēmuši vakcīnu, tātad kaut kur 2021. gada vidū. Viņiem zināms risks saglabājās (vakcīna bija tikai 80-90% efektīva pret mirstību), bet tas nebija nekādi modificējams, tāpēc jebkuriem turpmākiem piesardzības pasākumiem nebija nekādas jēgas.

Vissaprātīgākais bija senioriem piesargāties līdz vakcinācijai, bet visiem pārējiem turpināt dzīvot normālu dzīvi.

Visi īpašie aizsardzības pasākumi, kas tika pieņemti kovida laikā, bija pilnīgi nevajadzīga panika, kurai bija ārkārtīgi kaitīgas sekas, bez jebkāda papildu ieguvuma. Tāds bija mans jaudīgais viedoklis 2020. gada aprīlī, un pārējais ir tikai nenozīmīgas detaļas. Šis viedoklis ir precīzi tāds pats arī šobrīd, jo nav nekādu citu datu, kas to apgāztu.

Tagad ir skaidrs, ka lielu ļaunumu nodarīja arī cilvēku bailes, daudziem pat no satraukuma par to, ka ir cilvēki, kas nebaidās no kovida, varēja aktivizēties garīgas problēmas, pat herpesvīruss un citas slimības.


(Ierakstīt jaunu komentāru)

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?