extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2023-08-20 22:39:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Būtībā krii arguments ir: nekas nav tik viennozīmīgi. Neiet runa par ukraiņiem, kas ģimenē vai mājās runā krieviski, bet par to, lai Latvija turpinātu runāt krieviski sabiedriskā vidē, valsts pakalpojumos, pie ārsta, veikalā utt. Un varbūt pat atjaunot krievu skolas utt. Jo ir daži ukraiņi, kuriem tas ir nozīmīgi.

Visas šīs runas ir iemesls, kāpēc pēc 30 gadiem Latvijā ir tik daudz cilvēku, kuri nevēlas runāt latviski, kuri pieņem Krievijas pilsonību un balso par Putinu.

Un šādiem cilvēkiem ir doma, ka Vācijā dzīve sūkā. Nē, esmu pārliecināts, ka tāpat kā jebkurā ekonomiski attīstītā un demokrātiskā valstī Vācijā dzīve ir ļoti laba.

Un Putins iebruka Ukrainā, jo ukraiņi pieprasīja Donbasa iedzīvotājiem runāt ukrainiski oficiālā saziņā. Tā ir nedaudz cita versija, ka Putina iebrukums ir rietumu vaina, jo neapsolīja neuzņemt Ukrainu NATO vai tamlīdzīgi.

Es nezinu, kāpēc vispār šādi argumenti parādās cibā. Es saprotu, ka cilvēki dažreiz var būt rasisti vai būt pret gejiem. Neaizstāvu šīs lietas, bet spēju kaut kā tolerēt. Bet nesaprotu kā pēc visa notiekošā vēl kāds var būt “mīkstais” putinists. Un nesāciet šeit, ka neesmu pareizi sapratis. Nē, tas ko jūs teicāt, bija pietiekami skaidrs, kurā pusē ir jūsu simpātijas.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ctulhu
2023-08-21 00:58 (saite)
/kurā pusē ir jūsu simpātijas./

saprāta pusē

(Atbildēt uz šo)


[info]iokaste
2023-08-21 09:57 (saite)
Nav jau starpība - Putins, Brežņevs, Nikolajs vai Ivans. Tas ir valsts prezidents, kurš īsteno valsts, tautas politiku. Tāpat kā Ķīna okupē Tibetu, tāpat kā Izraēla Palestīnu vai Anglija Skotiju.
90% krievu, neatkartīgi no vietas, kur dzīvo - aizstāv savu valsti un tautu. Tāpat kā amerikāņi, ķīnieši vai spāņi.

Te atbilde ir skaitā. Ja latvieši būtu 50 milj., tad Igaunija un lietuva sen būtu okupētas.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2023-08-21 13:41 (saite)
Ir bijušas tūkstošiem citas tautas un ciltis, kuras ir iznīkušas.

Tas ir normāls process, nav jau fundamentāli viena tauta vai kultūra labāka par citu.

Tas nenozīmē, ka tautai nav jārūpējas par savu un savas kultūras dzīvotspēju.

Padomā to kā par cilvēkiem. Miljoniem, miljardiem cilvēku ir miruši. Vēl viena cilvēka nāve neko daudz nenozīmē. Tomēr tavai, manai un jebkura cilvēka dzīvei ir nozīme, un šī dzīvība ir jāaizsargā.

Arī latvieši kaut kad nākotnē beigs pastāvēt, es neesmu ultranacionālists. Un tomēr Latvijas valsts uzplaukums ir ļoti atkarīgs no tā, cik mēs cienām savu kultūru un valodu.

Krievijas problēma ir demokrātijas trūkums, šoreiz tā ir sliktāka kultūra. Iemācīties valodu patiesībā ir vienkārši, tās ir tikai atrunas, ka lūk, nabaga krieviem tas nepadodas. Viņi to vienkārši negrib. Viņiem negrib atsevišķu Latvijas valsti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?