extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2023-03-20 14:28:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Es piekrītu, ka Liāna Langa ir rupja. Tieši pateikt, ka Latvijā veikalos un citur publiski jārunā latviešu valodā, ir rupji, nekā citādi tas nevar būt. Tai pašā laikā pat vislabākā klientu apkalpošanā nākas saskarties ar Kārenām, kurām nākas tieši un rupji atteikt – nē, nevaram iedot šo atlaidi. Nē, vadītājs šobrīd ar jums nerunās, jo ir aizņemts utt.

Jūs vienkārši visi baidāties paši pateikt, ka Latvijā uzrunāt neidentificētus klientus krieviski ir nepieņemami. Pārāk ilgi jau esam ar to samierinājušies, ka galu galā kādam ir jākļūst rupjam, citādi lietas nekad nemainīsies.

Ukraina gāja cauri labvēlības periodam, līdz beigās konstitucionālā tiesa paziņoja, ka nevar būt nekādas citas oficiālās reģionālās valodas un ukraiņu valoda ir vienīgā valsts valoda. Protams, daudzi ukraiņi vēl neprot ukrainiski, un privāti jau katrs var runāt, kā grib. Krieviju tas tikai pamudināja iekarot Ukrainu, jo viņi saprata, ka ar to Ukraina ir pavisam zaudēta Krievijas kultūras telpai. Ja Ukraina būtu izgājusi uz kompromisu, tad daļa Ukrainas būtu pilnībā pārkrievojusies un nekāds karš nebūtu vajadzīgs – iedzīvotāji paši nobalsotu par iestāšanos Krievijā, kā to izdarīja Krimā.

Tāpēc tie, kas tagad iebilst Liānas Langas (rupjajai) retorikai, būtībā atbalsta Krievijas imperiālismu.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?