extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
Nezinu, kāpēc tu uztvēri, ka šeit kāds ir par obligātu alkohola aizliegumu. Bet lai novērstu šaubas, es pasaku, ka noteikti neatbalstu šādus aizliegumus. Vēl jo vairāk, es balsotu par visu narkotiku dekriminalizāciju un kontrolētu tirgošanu saskaņā ar kaitējuma samazināšanas principu.

Es noteikti esmu pret piespiedu pasākumiem. Tviterī nesen ņirgājās par valdības pārstāvi, kura iebilda, ka cigaretes varētu aizliegt kā Jaunzēlandē. Šeit ir jāsecina, ka tvitera “zieds” ir ar totalitārām tendencēm. Pirmkārt, Jaunzēlandē vēl nekas nav aizliegts, tas ir tikai projekts, ka pamazām cels vecumu, no kura varēs iegādāties cigaretes tā, lai pašreizējiem bērniem tas vienmēr būtu aizliegts. Jaunzēlandes valdība ar stingrajiem kovida ierobežojumiem ir izrādījusi noslieci uz totalitārismu. Tāpat nav zināms, vai šis likumprojekts vispār praksē nostrādās, jo ar laiku visu var atcelt.

Es tomēr neredzu vajadzību pēc alkohola lietošanas. Saprotams, ka sabiedrībā vienmēr būs cilvēki, kuri gribēs apreibināties, taču šādai kultūrai līdzīgi kā gumijlekšanai būtu vēlams būt ļoti nelielai. Alkohola kaitējumi ir pārāk lieli un acīmredzami, lai mēs samierinātos ar pašreizējo līmeni.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?