extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2022-11-03 19:04:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
EMWA apskats
Medicīnas rakstnieku konferences ievads par medicīnas rakstniecību bija ļoti jauks. Žēl, ka neatnāca neviens cits latvietis, jo šī bija arī laba tīklošanās iespēja. Šeit varbūt derētu beidzot pateikt, ka medicīnas rakstniecība nav nekāda medicīnas apskatniecība, kā to daži bija iedomājušies, bet gan pamatā regulatīva rakstura tekstu rakstīšana – klīnisko pētījumu ziņojumi, pētnieka brošūra, zāļu reģistrācijas pieteikumi u.tml.

Droši vien, ka daudzi bija nobijušies no tā, ka šis darbs prasa ļoti labas angļu valodas zināšanas (pamatā visi šie dokumenti tiek rakstīti angļu valodā). Piekrītu, ka sasniegt tik augstu angļu valodas prasmju līmeni ir ļoti grūti, bet tomēr tas nav neiespējami, un tagad jau daudzi Latvijā ikdienā lieto angļu valodu profesionālā līmenī. Turklāt uz konferenci bija ieradušies ne tikai tie, kam angļu valoda ir dzimtā, bet arī no daudzām citām valstīm. Ja viņi var, tad kāpēc ne mēs?


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]indulgence
2022-11-07 07:26 (saite)
Speciāli Tev - pētījums pat kovidu un vakcīnām Lielbritānijā. Manas angļu valodas zināšanas neļauj iedziļināties, bet ceru, ka Tev noderēs.

https://academic.oup.com/ije/advance-article/doi/10.1093/ije/dyac199/6770060

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-11-07 07:56 (saite)
Paldies. Par šo jau es runāju kopš 2021. gada augusta. Šajā rakstā ir vienkārši apkopoti jau novecojoši dati – ka vakcīnu efektivitāte nokrītas līdz 0 pāris mēnešu laikā AstraZeneca vakcīnai un 4 mēnešu laikā Pfizer un Moderna vakcīnai.

Kas vēlreiz un vēlreiz apstiprina, ka vakcīnu mandāti ne tikai nebija pamatoti, bet pat slikta politika, jo mazinās cilvēku uzticību arī tām vakcīnām, kas ir ļoti efektīvas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?