extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2022-09-27 17:34:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Pirms pāris dienām Kanāda atcēla prasību pēc vakcinācijas iebraucējiem un sejas masku lietošanu transportā.

Atceroties februāra protestus, kuri lielā mērā pieprasīja tieši šo punktu. Skaidrs, ka prasībai pēc vakcinācijas robežas šķērsotājiem nebija nekāda zinātniska pamata. Valdība rīkotājās nezinātniski, bet apspieda protestus, tostarp bloķēja aktīvāko protestētāju bankas kontus.

Nu kāpēc gan politiķiem ir tik grūti sekot zinātnei? Kur it tā fīča, ka Kanādas valdībai vajadzēja 7 mēnešus, lai izdomātu, ka vakcīnas, kas neierobežo infekcijas izplatību, nevar būt obligātas?


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]extranjero
2022-09-28 14:01 (saite)
Jā, tieši tā arī bija.

Es biju kovida vakcinētājs, un informācija, kuru mēs devām pacientiem, bija ļoti precīza atbilstoši esošajiem pierādījumiem.

Viena lieta, ko mēs īpaši uzsvērām, bija miokardīta/perikardīta risks. Mēs brīdinājām izvairīties ar Pfizer vakcinētos izvairīties no aktīvām fiziskām darbībām dažas dienas pēc vakcinācijas un ziņot ārstam, ja parādās sāpes krūtīs vai elpas trūkums.

Tai pašā laikā, kad es pieminēju tā iespējamību slatestarcodex forumā, uzreiz vairāk komentētāji aktīvi noliedza, ka šāds risks vispār pastāv un uzskatīja, ka es stāstu muļķības. Kad es norādīju, ka tas nāk no Public Health England, viņi teica, ka viņu viedoklis neatbilst zinātniskam konsensam.

Joprojām man šķiet, ka smags miokardīts ir ļoti reta vakcīnas blakusparādība, bet noliegt tās esamību arī vairāk izklausījās pēc politiskā uzstādījuma nevis konsensa.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?