extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2022-04-20 16:53:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Nasimam Talebam ir ļoti labs ieskats par Ukrainas kara dziļākiem iemesliem.

Tā nav vienkārši krievu propaganda vai naivuļu ticēšana Putinam vai Staļinam kā labajam cara tētiņam. Šis patiešām ir konflikts starp diviem pasaules redzējumiem – viens ar centralizāciju un sistēmu no augšas uz leju un otrs ar decentralizāciju, lielāku individuālu brīvību, ko varētu raksturot, kā sistēmu no lejas uz augšu.

Šis arī labi izskaidro, kāpēc Brodskis, slavenais Nobeļa prēmijas laureāts literatūrā, kuru izraidīja no PSRS par pretpadomju uzskatiem, ienīda Ukrainas neatkarību. Konflikts jau ir aizsācies ar Puškinu, kurš bija pret Tarasu Ševčenko. To, kāpēc šis karš nevar beigties ar miera sarunām, labi pastāsta Kamils Galejevs. Ar to arī kļūst skaidrs, kāpēc tik daudzi krievi atbalsta šo karu. Un lai gan ne visi ir kategoriski vienas absolūtas pozīcijas piekritēji, pat tādi Putina oponenti kā Navaļnijs zināmā mērā atbalsta šo centralizēto pasaules redzējumu, un arī rietumos ir daudzi centralizācijas atbalstītāji.

Arī tādas izpausmes kā atbalsts vakcīnu mandātiem vai piespiedu obligātām mājsēdēm ir atbalsts šai centralizētajai sistēmai. Ne jau velti pirms kara un pat karam sākoties ļoti daudzi politiķi rietumos ļoti negribīgi sniedza jebkādu atbalstu Ukrainai. Vēl joprojām daudzi stāsta, ka Krievijai ir tiesības justies apdraudētai. Šie paši politiķi bija tie, kas atbalstīja visstingrākos vakcīnu mandātus, un gribētu rīkoties kā Putins – ar neierobežotu varu noteikt to, kas cilvēkiem ir vislabākais.

Šis ir episks kultūru karš – kontrole un ierobežojumi pret brīvību un progresīvo.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]gnidrologs
2022-04-20 19:34 (saite)
Šis patiešām ir konflikts starp diviem pasaules redzējumiem – viens ar centralizāciju un sistēmu no augšas uz leju (top-bottom) un otrs ar decentralizāciju, lielāku individuālu brīvību, ko varētu raksturot, kā sistēmu no lejas uz augšu (bottom-top).

Nē, abas sistēmas šobrīd ir vienādas. Atšķiras propagandas un kas tiek cenzēts, bet principi pilnīgi analoģiski. Šis ir karš par dominanci un viss.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]3koma14vs007
2022-04-20 20:11 (saite)
Šoreiz tev absolūti nav taisnība. Vidējais ukrainis ir radikāli atšķirīgs no vidējā krieva, var pat teikt, ka viņiem nav nekā kopīga.
Krievs ir holops ar holopa domāšanu, toties ar visvarenas globālas ģeržavas ambīcijām.
Ukrainis ir pilnīgi pretējs holopam - ar brīva cilvēka domāšanu, un bez jebkādām pasaules lielvaras ambīcijām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2022-04-20 20:24 (saite)
Es runāju par Rietumiem/ASV, nevis Ukrainu un ukraiņiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]3koma14vs007
2022-04-20 21:30 (saite)
Ja par Rietumu vs Krievijas sistēmām, tad tās pašreiz patiešām ir gandrīz kā dvīņu māsas.
Vienkārši man, pirms rakstīju iepriekšējo komentu, šķita, ka citātā, kuru tu pirms tam iepostēji, extranjero bija salīdzinājis krievu un ukraiņu sistēmas nevis krievus ar Rietumiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]formica
2022-04-20 21:19 (saite)
4.Industriaales konkurenti proxy stilaa kaujas par to, kursh pakamps lielaako piiraaga gabalu, pirms saaks puust nwo korporatiivaas fanfaras.
Pagaidaam veetrainaakaas un profitablaakaas aktivitaates kuljas propagandas/cenzuuras frontee, kur 'mass formation' voluntieri/upuri pashi sevi pacilaa

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]iokaste
2022-04-22 08:48 (saite)
pasaules redzējumi nekaro, bet notiek kolonizācija. Savukārt parastais krievs no parastā ukraiņa daudz neatšķiras - kultūras (valoda, attieksme pret iestādēm, politiskā līdzdalība, lomas ģimenē utt.) ir praktiski vienādas.

Ukrainā krievi ieņem krievu apdzīvotos apgabalus un mērķus ir sasnieguši + migrantu/bēgļu veidolā iesūtījuši 5. kolonnu A-eiropas valstīs.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-04-22 13:16 (saite)
Problēma nav krievu valoda, problēma ir Krieviskā domāšana.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?